Toiminnan tukeminen – yhdessä olemme vahvempia!

Rukajärven suunnan historiayhdistyksen toiminta perustuu talkootyöhön. Silti yhdistykselle syntyy toiminnasta paljon kustannuksia. Esimerkkinä mainittakoon toimitilakustannukset, julkaisujen painattaminen, matkakulut jne. Vaikka jäsenten tuki ja osallistuminen toimintaan on ollut erittäin kiitettävää, ei niiden avulla kuitenkaan ole pystytty suoriutumaan kaikista velvoitteista.

Yhdistyksellä on ollut perustamisensa jälkeen mittavia investointeja, joita osaksi on jouduttu rahoittamaan lainavaroin.

 Poliisihallitus on myöntänyt yhdistyksellemme jatkuvan valtakunnallisen rahankeräysluvan 28.5.2021. Luvassa määrätty rahankeräystili on Osuuspankki: FI02 5723 0220 2696 12,  OKOYFIHH. Luvan numero on RA/2021/707.

Poliisihallituksen päätöksen mukaan rahankeräyksen toimeenpanon yhteydessä tulee yleisölle ilmoittaa seuraavat tiedot: 

1) rahankeräyksen järjestäjä, 2) järjestäjän yhteystiedot, 3) rahankeräysluvassa määrätty rahankeräysvarojen käyttötarkoitus, 4) mahdollinen toissijainen rahankeräysvarojen käyttötarkoitus,  5) lupanumero.

Yllä olevat tiedot ilmenevät tarkemmin poliisihallituksen rahankeräysluvan myöntämistä koskevassa päätöksessä, minkä voi lukea TÄÄLTÄ sekä päätöksen etusivulta oheisena. 

Luettelo yhdistyksen investoinneista:

Rukajärven tie ja opasteet, Lieksan ja Kiuruveden Rukajärvi-keskusten perustaminen, Jukolan Motti -pirtin rakentaminen, Änäkäisen Salpa-etuaseman rakentaminen Lieksan Rukajärvi-keskuksen kiinteistön hankinta ja peruskorjaus sekä näyttelyitten uusiminen, tykkikatokset Lieksassa sekä tietojärjestelmät Epookki.fi ja heijoe.fi. Yhdistys on julkaissuut yli 20 sotahistoriateosta.

Lieksan rautatieaseman kiinteistö käsittää tontin, vuonna 1909 rakennetut asemamakasiinin ja rautatieaseman päärakennuksen. Tontin pinta-ala on 9.884 m2. näyttelytilojen pinta-ala on 788 k-m2. Asemarakennus tullaan korjaamaan voimavarojen puitteissa. Työ tehdään suurimmalta osin talkootyönä. Nyt, jos koskaan tarvitsemme kaiken tuen.