Lieksan Rukajärvi-keskus valmistautuu tulevaan kesään

Kaakkois-Suomen Viestikillan ”Viestisotaa Rukajärvellä” näyttely palaa jälleen Lieksan Rukajärvi-keskukseen entistäkin ehompana. Sen ovat varmistaneet näyttelyn koonneet puheenjohtaja Tapio Teittinen ja Martti Susitaival. He olivat valmiiksi neuvotelleet luovutettavan kaluston ja näin näyttelyesineet saatettiin noutaa aivan kuin valmiista pöydästä Hämeenlinnan Museo Militariasta.

Näyttelyesineet luovuttivat Museon johtaja Miia-Leena Tiili ja museon tieto- ja kokoelmapalveluista sekä näyttelyistä vastaava tutkija Samuel Fabrin.

Museonjohtaja Miia-Leena Tiili ja tutkija Samuel Fabrin. Tapio Teittinen, Martti Susitaival ja Tenho Tikkanen luovutti Museo Militarian kirjastoon Raappanan ritari-teoksen.
Arto Heinonen Museo Militarian viestiaseman asemanvalvoja. Häneltä saatiin juuri kunnostettu kuvan Bertta-radio Uusittuun Lieksan näyttelyyn.

Tapio Teittisen ja Martti Susitaipaleen johdolla ja valvonnassa tämä maassamme ainutlaatuinen viestinäyttely asetetaan esille piakkoin Lieksan Rukajärvi-keskuksessa.

Teittinen ja Susitaival ovat priimuksia jokaisella rintamalla mihin ryhtyvät ja jälkeä syntyy, useita Viestitoimintaa käsitteleviä teoksia, lukuisia näyttelyitä.

Kiitollisuuden osoituksena viestinäyttelyn palauttamisesta ja kokoamisesta yhdistys luovutti Tapio Teittiselle ja Martti Susitaipaleelle ”Rukajärven luutnantti” teokset.

Tapio Teittinen ja Martti Susitaival ovat tarkoin tutustuneet Rukajärven suunnan sotahistoriankohteisiin, Rukajärven tiellä sekä Rukajärvi-keskuksiin, joissa he ovat pitäneet Rukajärven suunnan viestisotaa esitelmiä niin Iisalmessa kuin myös Lieksan Rukajärvi-keskuksessa.

Tapio Teittinen pitää esitelmää Iisalmen Rukajärvi-keskuksessa 20.10.2018 , jolloin pidettiin kenraaliluutnantti Ermei Kannisen muistoseminaari.
Martti Susitaival pitää esitelmää Iisalmen Rukajärvi-keskuksessa 20.10.2018 .
Tapio Teittinen ja Martti Susitaival Rukajärven tiellä Jukolan motti -pirtin edustalla elokuussa 2015.