Kahden sodan aloittaja, kirjaa saatavissa nyt Rukajärvikeskuksesta

Taistelija Mikko Kallionpään sotatie.

Talvisodan ensimmäisen taistelun aloitti rajamies Mikko Kallionpää syrjäisellä Pielisjärven rajalla, mutta kun sama mies aloitti vajaa viisi vuotta myöhemmin myös Lapin sodan, oli kohtalo järjestänyt ainutlaatuisen osan yhdelle ihmiselle.

Lieksalainen Mikko Kallionpää s. 1.4.1915, kahden sodan aloittaja.
Lieksalainen Mikko Kallionpää s. 1.4.1915, kahden sodan aloittaja on myös Rukajärven veteraani. Rukajärven rintamalla Kallionpää kuului JR 52:n ensimmäisen pataljoonan joukkoihin.

Kahden sodan aloittaja -kirja käy läpi rajamies Kallionpään monipolvisen sotatien tapahtumat, sekä kertoo monista sattumista, jotka johdattivat häntä kohti ainutkertaista tehtävää ja antoivat eväitä selviytyä pahimmistakin tilanteista.

Kertomuksissa on mukana talvisodan erikoisuuksia, joita ei ole aikaisemmin kerrottu. Myös Lapin sodan tapahtumista lukija voi löytää seikkoja, jotka saattavat muuttaa suhtautumista tai käsitystä kyseisen sodan kulkuun.

Kirjan päähenkilö, 98-vuotias Mikko Kallionpää (s. 1.4.1915), asuu Lieksassa. Vasta muutama vuosi sitten päähenkilö suostui kertomaan ainutkertaisen tarinansa.

Kirjan kirjoittaja – Tauno Oksanen on rajakapteeni evp, ja pitkäaikainen sotahistorian harrastaja sekä tutkija. Oksanen on aikaisemmin kirjoittanut kaksi sotahistorian dokumenttikirjaa, yhden dokumentin neuvostopartisaanien toiminnasta ja lisäksi hän on ollut mukana noin kymmenen dokumentin kirjoittamisessa.

Kirjaa voi tilata kirjakaupoista tai www.myllylahti.fi verkkokaupasta ja puhelimella 050-497 7710, Lassi Junkkarinen ja kirjaa on saatavissa myös Lieksan Rukajärvikeskuksesta.

Rajakapteeni, sotahistorioitsija Tauno Oksanen, Rukajärvikeskuksen avajaistilaisuuden esitelmä 1.7.2013.
Rajakapteeni, sotahistorioitsija Tauno Oksanen pitämässä Rukajärvikeskuksen avajaistilaisuuden esitelmää 1.7.2013.

Kahden sodan aloittaja-kirjan julkistamistilaisuus oli Lieksan pääkirjastossa 10.10.2013. Tilaisuudessa oli läsnä kirjan päähenkilön ja kirjoittajan lisäksi salintäyteinen asiasta kiinnostunut yleisö.