Onnittelemme yhdistyksemme perustajajäsentä.

Hän, joka on oikeilla aineilla evästetty perinnetyöhön on Rukajärven veteraanin poika. Isä taisteli Rukajärvellä komppanianpäällikkönä, poika syntyi Pielaveden miehille erittäin merkittävänä päivänä. Se päivä on sama päivä, jolloin käytiin kiivaat Joen taistelut Rukajärven suunnalla ja johon taisteluun Pielaveden miehet merkittävällä tavalla osallistuivat.

S2150057-Timo-Laukkanen
Kunnallisneuvos Timo Laukkanen Rukajärvikeskuksen avajaisissa 1.7.2013. Tänään hänellä on merkkipäivä. Onnittelumme.

Tuo päivä on tietenkin 13.9.1943. Silloin syntyi kunnallisneuvos Timo Laukkanen. Hän on yhdistyksemme perustajajäsen. Hän on toiminut alusta lukien yhdistyksemme hallituksen jäsenenä.

Timo oli ensimmäisiä, jotka Pielavedeltä suuntasivat kulkunsa Rukajärven tielle ja siellä hän on vieraillut lukuisia kertoja. Hän on harvoja ns. ”isokenkäisistä”, jolle on kelvanneet ne vähempiarvoiset perinteiset talkootyöt. Timo ei laske tuntejaan.

Timon arkistosta löytyy hänen isänsä varsin laaja perinneaineisto, valokuvat, suurikokoinen taiteilija Toivo Jutilan Rintamalla maalaama Rukajärven kylän taideteos, upea messinkisaranainen vieraskirja ja tieten Rukajärven puusta valmistettu rintamatunnus ja paljon muuta mm. isän sota-aikainen laaja kirjeenvaihto.

Timo Laukkanen on tunnettu henkilö ei vain Pielaveden Laukkalassa, jossa hänen kotinsa sijaitsee. Hän on toiminut pitkään Pielaveden kunnanvaltuutettuna ja kunnanhallituksen puheenjohtajana, erilaisissa maakunnallisissa luottamustehtävissä. Hän on henkilö, joka on tuossa tehtävässä voinut tavata monia merkkihenkilöitä, presidentti Kekkosen kuten myös Ruotsin kuninkaan Kaarle-Kustaan.

Vaativien yhteiskunnallisten tehtäviensä lisäksi Timon vapaa-ajan harrastuksiin kuuluvat Pielaveden seurakunnan ja urheiluseura Pielaveden Sammon erilaiset luottamustehtävät sekä laulukuoroharrastus veteraanityön lisäksi.

Parhaat onnentoivotuksemme Timolle.