Pentti Perttuli – Raappanan ritari-kirja valmistui

Pentti Perttuli – Raappanan ritari-kirja valmistui, samalla ennakkomyynti päättyi.

Kirja on kaksi sotaa kokeneen joukkueen- ja partionjohtajan sekä komppanianpäällikön kuvaus erämaasodasta. Perttulin kertomus ei ole pelkkää sotatoimien kuvausta. Hänen partiokertomuksiin kirjoittamansa runot tekevät niistä myös hienoja kaunokirjallisia esitelmiä. Kirjassa kerrotut tapahtumat sijoittuvat kauaksi kotoa Rykajärvelle, Euroopaan suurimpaan erämaahan, Pieningän salolle. Erämaa on läsnä Perttulin upeissa luontokuvauksissa sodan keskellä.

Kirja perustuu tarkkoihin sodanaikaisiin muistiinpanoihin. Perttulin sotapäiväkirjat ovat esimerkki siitä, miten ne ohjeen mukaan tuli laatia. Päiväkirjat sisältävät väritettyjä karttapiirroksia ja selvällä käsialalla laadittuja taistelukertomuksia.

Perttuli selvittää erämaasodankäyntiin keskeisesti kuuluvan kenttävartio- ja partiotoiminnan. Hän kertoo myös taistelujen välisestä vapaa-ajasta ja kulttuurityöstä. Myös huolto ja kotirintaman merkitys tulee Perttulin kerronnasta esille ja mikä arvokkainta, hän kantaa huolta sotilaistaan ja jakaa heille kiitosta.

Raappanan Ritari_kansitaitto_6

Kirjassa on 384 sivua ja sen voi hankkia Iisalmen Rukajärvi-keskuksesta hintaan 35 €.

Tiedustelut: Iisalmen Rukajärvi-keskus Savonkatu 24, 74100 Iisalmi seurahuone@haapaniemenmatkailu.fi

Vastaanotto avoinna päivittäin klo 9-21, Iisalmen Rukajärvi-keskus 10-15,

Myynti: + 358 440 207701, Vastaanotto: + 358 440 207704