Tietojen keruu käynnistyy uudessa Epooq-järjestelmässä

Pitkä työvaihe yhdistyksen tietojärjestelmästä on saatu loppusuoralle. Se otetaan käyttöön tänään. Uudessa järjestelmässä tietoja voi tallentaa ja hakea niitä  karttapaikan ja ajan mukaan.

Tietojärjestelmän käyttöoikeuksien jakaminen jäsenille aloitetaan tänään. Käyttäjätunnuksia annetaan pyydettäessä sp:llä rukajarvikeskus@gmail.com osoitteesta. Käyttöoikeuksista ilmoitetaan henkilökohtaisesti ja työ käyttöoikeuksien määrittämisestä jäsenille saataneen valmiiksi parin viikon sisällä. Järjestelmän toimivuuden kehitystyö jatkuu vielä, nyt onnistuu tietojen tallentaminen. Jatkossa kehitetään tietojärjestelmän toimivuutta.

Tähän saakka perinneaineistoa on koottu pääosin veteraanihaastattelujen yhteydessä ja suurelta osin Iisalmen ja Lieksan Rukajärvi-keskuksissa. Pitkäaikainen tavoitteemme siitä, että työtä voitaisiin jakaa ja että jokaisella halukkaalla olisi itsellään mahdollisuus ladata netin välityksellä veteraanitietoa yhdistyksen digiarkistoon toteutuu tämän Epooq-järjestelmän avulla. Yhdistyksen jäsenet saavat henkilökohtaiset tunnuksensa ja vierailijoille annetaan tarvittaessa ns. määräaikainen vierailijatunnus.

Tiedon luovuttajalla on mahdollisuus tallentaa tieto ns. julkiseen arkistoon tai henkilökohtaiseen arkistoon. Julkisen digiarkiston tiedot olisivat yhdistyksen jäsenten sekä historiantutkijoitten käytössä ja henkilökohtaiseen arkistoon tallennetut tiedot olisivat tallennettu vain yhdistyksen hallituksen käytössä olevaan suljettuun järjestelmään ja tulisivat julkisiksi vasta määrätyn tietojen luovuttajan antaman määräajan jälkeen.

Voitte kokeilla palvelua osoitteessa: www.epookki.fi. Ja mikä tärkeintä otamme vastaan palautetta.

Lyhyt ohje järjestelmän käyttäjäjille/tietojen luovuttajalle:

Kirjaudu Epooq-palveluun: Avaa Kultaisesta avaimesta yhteisö ”Rukajärven suunnan historiayhdistys”

Epooq-3

Kerro tarina. Voit valita miten tallennat tietosi:

Epooq-4

– videonauhoita (Videonauhoitusta pyydetään välttämään tiedosto koon vuoksi. (pitkät nauhoitukset toimitetaan Rukajärvi-keskuksiin tallentamista varten).

– ääninauhoita,  – lisää valokuvia (.jpg), – lisää tekstiä, – lisää pdf-tiedostoja

Epooq-5
Tässä esitetty vain ”Tekstiruutu” esimerkinomaisesti.

Otsikoi, anna tapahtuman aika sekä lisää tallenne kartalle.  Jaa (Jakaminen) yhteisölle ”Rukajärven suunnan historiayhdistys”.  Yksilöi tietosi (Lisää yhteisön tiedot)

Tallenna

Voit tarkastella myös muiden tallentamia tietoja: tekstihaulla, aikajanalla, sekä kartalta.