Tulossa kirja joukkueenjohtaja Osmo Rasilon autenttisista sotakokemuksista – kirjasta voi tehdä ennakkotilauksen

Lokakuussa ilmestyy mittava teos etulinjan reserviupseerin Osmo Rasilon sotakokemuksista – talvisota Kuhmossa, jatkosota Rukajärven suunnalla.

Kirjassa julkaistaan ensimmäisen kerran Rasilon laajat korsuissa ja teltoissa kirjoittamat päiväkirjat, valokuvat ja kartat sekä sotien jälkeiset kertomukset.

Kirjassa Rasilo kertoo omat kokemuksensa, tunnelmansa ja pohdintansa. 

Talvisodassa 22-vuotias Osmo Rasilo johti vänrikkinä 61 miehen osastoa (TO 4) Kuhmon rajuissa mottitaisteluissa mm. Saunajärvellä.  Ihme, että selvisi hengissä. Osaston 11 aliupseerista oli rauhan tullessa rivissä vain kaksi huollon ja lääkinnän miestä.

Jatkosadassa Rasilo toimi joukkueenjohtajana, pataljoonan (II/JR 10) lähettiupseerina ja adjutanttina sekä komppanian (7./JR 10) päällikkönä. Hän haavoittui hyökkäysvaiheessa ja palasi etulinjaan 1,5 kk myöhemmin. Sotatie alkoi Lieksan Inarista, johti Porajärven ja Paateneen kautta Ontajärvelle ja sieltä Rukajärven pääpuolustuslinjalle kesällä 1942. Sodan kaksi viimeistä vuotta mm tukikohta ”Pallossa” ja Ontrosenvaarassa.

Kirjan kansi.

Kirjan on toimittanut Osmo Rasilon vanhin poika Antti Rasilo. 

Ennakkotilaajan hinta 39 euroa (+postikulut)

Tiedustelut ja tilaukset kirjan toimittajalta:                                    antti.rasilo@kotiposti.net,   puh. 040 746 1351

Kirja tulee myyntiin lokakuussa 2020 myös Iisalmen ja Lieksan Rukajärvi-keskuksiin. Noudettavissa niistä ilman postikuluja.

TJT/ 2.9.2020