Lieksan MTK:n yhdistys käynnisti Lieksan mottitalkoot -asemalle tulvii puita

Lieksan mottitalkoot käynnistyvät vauhdilla. MTK-Lieksa ry:n hallitus oli päättänyt lähteä mukaan mottitalkoisiin ja haastoi samalla muutkin lieksalaiset. Tavoitteena on kerätä puuta Lieksan aseman läheisyyteen aivan veturitallin viereen kääntöpöydän lähelle höyryveturin käyttöön. Höyryveturiyrittäjä voi ottaa puita ajoihinsa, vaikka mottitalkooidea käynnistyikin syksyllä tapahtuvan kansalaisjuhlan tarpeita ajatellen.

Puita tuli tänään lisää

Anaika Wood lahjoitti puutavaraa junalle autokuormallisen. Kuvaaja vain ei ehtinyt paikalle. Heti perään Mauri Mönkkönen ja Hannu Huuskonen toivat peräkärryllisen ja lisääkin on luvassa tänään 5.8. klo 16.00 ennen junan tuloa Lieksan asemalle.

Hannu Huuskonen mottimestarina. Rukajärven suunnan joukkojen komentaja kenraali Erkki Raappana sai taitavista sotatoimistaan vastaavan lisänimen.
Hannu Huuskonen mottimestarina. Rukajärven suunnan joukkojen komentaja kenraali Erkki Raappana sai taitavista sotatoimistaan vastaavan lisänimen.

Mestarihiihtäjä Risto Kiiskinen oli aktiivinen tälläkin rintamalla ja hän pani mottitalkoisiin vauhtia hankkimalla lahjoittajia.

Juhla Lieksan asemalla 5.8.2014 klo 16.00

Tiistaina 5.8. klo 16.00 Laaksomiehen junan saapuessa Lieskan asemalla järjestetään pienimuotoinen juhlatilaisuus, johon kaikki ovat tervetulleita. Samalla Lieksan aseman junavarikolla tervetuliaisiksi pidetään vanhan ajan mottitalkoot.  Puut luovutetaan höyryjunayrittäjälle, jonka toivotaan antavan kunnon piristysruiskeen koko Pielisen-Karjalan matkailuelinkeinolle. Näin lieksalaiset haluavat toivottaa uuden höyryveturiyrittäjän tervetulleeksi Pielisen-Karjalaan käytännön toimin.

 

MTK-Lieksa ry:n puheenjohtaja Anu Haapalainen ja hänen puolisonsa Kari sekä lapset Ella Ja Jenny toivat höyryjunalle kuivia halkoja.
MTK-Lieksa ry:n puheenjohtaja Anu Haapalainen ja hänen puolisonsa Kari sekä lapset Ella Ja Jenny toivat höyryjunalle peräkärryllisen kuivia halkoja.
Hyvin ne puut kulkevat perheen nuorimmaiseltakin.
Hyvin ne puut kulkevat perheen nuorimmaiseltakin.

Polttopuut voi jättää aivan Lieksan veturitallin kääntöpöydän äärelle kuvan osoittamaan paikkaan.

Halukkailla on huomenna oiva tilaisuus matkustaa höyryjunalla Joensuun ja Nurmeksen välillä. Joensuusta Laaksomiehen junat lähtevät klo 13.30 ja Lieksasta klo 15.58. Nurmeksessa juna on 17.50.  Matkan hinta on 30 euroa henkilöltä pysähdysväliä kohden. Kyytiin mahtuu 250 ensimmäistä.

Nurmeksesta pääsee takaisin Lieksan suuntaan linja-autolla (pikavuoro Oulu – Joensuu) klo 19,05. Matka maksaa 11,80 €.