Lieksan kansalaisopistossa monenlaista kurssia tarjolla !

Lieksassa alkaa 4.10.2022 tasokas ”Matkailuoppaan kurssi”

Meiltä kysellään nykyisin yhä useammin opastusta Rukajärvi-keskukseen ja Rukajärven tien kohteisiin. Matkanjärjestäjät haluavat tasokkaan opastuksen, siksi meiltä kysytään, onko Teidän oppaanne auktorisoituja matkaoppaitta. Olemme voineet vastata myöntävästi ja opastuksen jälkeinen palaute on ollut kiitettävää. Yhdistyksemme on järjestänyt kuluvanakin kesänä useita linja-automatkoja Lieksaan ja olemme hankkineet opaspalvelun Lieksan Matkailuoppailta. Olemme tästä kovin kiitollisia.

Oppaitten koulutuksen kautta turvaamme myös tulevaisuuden, joten lähetämme Teille tietoa tulevista opaskursseista, jonka kautta voimme jatkossakin palvella Lieksaan suuntautuvia matkailijoita.

Ilmoittautuminen Lieksan kansalaisopistolle

Haluatko toimia matkailuoppaana? Kaipaatko tietoa kotikaupunkisi historiasta ja kulttuurista tai luonnosta ja teollisuudesta? Jos vastasit kysymyksiin kyllä, tule opiskelemaan paikallisoppaaksi. Lieksan kansalaisopisto ja Lieksan Matkailuoppaat järjestävät yhteistyössä matkailuoppaan peruskurssin, johon sisältyy lähi- ja etäopiskelua, kohdekäyntejä ja suullinen opastusnäyttö.

Kurssin ohjelma on Suomen Opasliitto ry:n hyväksymä. Kurssin laajuus on 200 tuntia. Kurssin hinta ilmoitetaan myöhemmin. Kurssi kokoontuu pääasiassa tiistaisin ja kestää kesäkuuhun 2023 saakka.

Ensimmäinen kokoontuminen Keskuskoululla, Koulukatu 16, luokka 213, tiistaina 4.10. klo 17.00-19.30. Kurssin yksityiskohtainen ohjelma ja ilmoittautumiset 8.9. alkaen osoitteessa.

Kurssin opetussuunnitelma  

Luennoilla käsitellään asioita paikallistuntemuksen, maakunnan ja koko maan kehityksen näkökulmasta. 

Kohdekäynnit ovat samalla opetustilanteita oppaana toimimiseen. 

Kurssiin sisältyy lähiopetusta 145 tuntia ja itsenäistä työskentelyä 55 tuntia Yhteensä 200 tuntia. Lopuksi koe.

Kiitos Lieksan Matkailuoppaille yhteydenotostanne: Lisätietoa TÄÄLTÄ:

Lisäksi

Lieksan työväenopistolla järjestetään myös Lieksan sotahistoriaa kurssi.

Ilmoittautumiset em. kursseihin netin kautta: Matkailuoppaat TÄÄLTÄ ja sotahistoria TÄÄLTÄ: