Tule tapaamaan Kuopion hiippakunnan piispaa Iisalmen Rukajärvi-keskukselle 13.3.2015, klo 18.30 – 20.00

Iisalmen seurakunnan ja Ylä-Savon seurakuntayhtymän piispantarkastuksen näkyvin osuus paikkakuntalaisille on Jari-piispan vierailu Iisalmessa pe 13.3. Kaikille avoimia tilaisuuksia ovat lasten kirkko, kansalaistapaaminen Rukajärvi-keskuksella sekä piispan juhlamessu.

Kuopion hiippakunnan piispa Jari Jolkkonen, kuva Juha Antikainen.
Kuopion hiippakunnan piispa Jari Jolkkonen, kuva Juha Antikainen.

Perjantaina 13.3. klo 9.15 alkavassa lasten kirkossa aiheena on paastonaika ja raamatunkertomuksena Tuhlaajapoika. Noin puolituntia kestävä lastenkirkko on suunniteltu alle kouluikäisille lapsille ja heidän perheilleen sekä päivähoidon lapsille, mutta kirkkohetkeen ovat kaikki tervetulleita. Piispa pitää lapsille pienen tervehdyksen. Perjantai-iltana klo 18.30 alkaen Iisalmen Seurahuoneella, Rukajärvi-keskuksella, järjestetään kansalaistapaaminen. Tilaisuus alkaa kahvilla, jonka jälkeen on Rukajärvikeskuksen esittely, talousneuvos Jouko Pennasen esitys ”Iisalmelaiset Rukajärven taisteluissa 1941–1944”, lauluesityksiä, piispan kyselytunti, jossa yleisöllä on mahdollisuus esittää piispalle kysymyksiä sekä rukoushetki päivän päätteeksi, jonka pitää kappalainen Kristiina Turkki. Ohjelmallisen tilaisuuden juontaa seurakuntaneuvoston varapuheenjohtaja Pertti Laajalahti.

Kuopion hiippakunnan piispa Jari Jolkkonen, kuva Hannu Keränen.
Kuopion hiippakunnan piispa Jari Jolkkonen, kuva Hannu Keränen.

Lisäksi piispan voi tavata sunnuntaina juhlamessussa 15.3. klo 10.00 alkaen Pyhän Ristin kirkossa. Messun jälkeen piispa antaa seurakunnalle ja seurakuntayhtymälle päätöslausunnon piispantarkastuksessa tekemistään havainnoista. Kirkossa tarjoillaan messun jälkeen kirkkokahvit ja seurakuntatalolla on mahdollisuus syödä keittolounas (vapaaehtoinen maksu lounaasta).

Piispantarkastuksen yleisen aikataulun voit katsoa täältä. Lisätietoja, Iisalmen seurakunta, vs. kirkkoherra Martti Sallinen, 044 7335 246, martti.sallinen@evl.fi