Metsäpalovaroitus – tulenteko Jukolan Motti -pirtillä kielletty metsä- ja ruohikkopalovaaran aikana.

Juuri nyt meidän on syytä noudattaa tulenkäytössä erityistä varovaisuutta. Ilmatieteenlaitos on antanut metsäpalovaroituksen, mikä jatkuu pitkälle kesäkuun puolelle.

RSHYry:n Jukolan motti -pirtti valmistui 30.11.2014. Kota on kaikille avoin levähdyspaikka. Avotulenteko kiellettyä metsäpalo- ja ruohikkopalovaroitusten aikana.

Rukajärven tien kuulumisia

Tapasin tänään aivan sattumalta Mauri Kärkkäisen Lieksan keskustassa. Hän on ”RAJAN MIEHET” yhtyeen jäsen. Mauri kertoi, että RAJAN MIEHILTÄ on tulossa uutta musiikkituotantoa. Nauhoitus tapahtui Rukajärven tiellä Jukolan Motti -pirtillä ja Änäkäisen Salpaetuasemassa.  Yhtyeen edellistä levyä ”Rukajärven tie – Aika kiitosten” on saatavana Lieksan Rukajärvi-keskuksesta.

Mauri kertoi, että hän ei uskaltanut tehdä Jukolan Motti -pirtillä tulia kovan tuulen vuoksi. Mauri tunnollisena miehenä tiedusteli, että pitäisikö tulenteko aivan virallisestikin Jukolan Motti -pirtillä kieltää.

Puhelinsoitto pelastuslaitokselle ja yhdessä päädyimme varotoimiin. Tästä lähtien tulenteko kielletään Jukolan Motti -pirtillä aina kun alueelle on annettu metsä- tai ruohikkopalovaroitus. Mauri kertoi, että myös Metsähallitus on antanut vastaavan kiellon omissa kohteissaan.

Metsähallitus Lieksassa on ollut yhdistyksellemme tärkeä yhteistyökumppani, joka on auttanut yhdistystämme rakentamaan edustavat Rukajärven tien kohteet, Jukolan Motti -pirtin (v. 2014)  ja Metsähallitus edesauttoi Änäkäisen Salpaetuaseman taisteluhaudan kunnostamisen (v. 2015-2017). Kohteet ovat Metsähallituksen maalla. Jo tästäkin syystä haluamme toimia saman säännön mukaan kuin maanomistaja vahingon ja vaaran torjumiseksi.

Lisätietoa metsä- tai ruohikkopalovaroituksista TÄÄLTÄ

Jukolan Motti Pirtin käyttöä yleisöltä ei ole muutoin rajoitettu.

Rukajärven suunnan historiayhdistys ry./ Tenho Tikkanen

Lieksan Rukajärvi-keskus  valmiina vastaanottamaan näyttelyvieraita.

Asettamamme tavoitteen mukaisesti saimme tänään Lieksan Rukajärvi-keskuksen uudet näyttelyt lopullisesti valmiiksi.  ”Legendaarinen Majewski” näyttely viimeisteltiin ja myös ”Sibelius Karelia” näyttely uusittiin asiakkaitten edellisenä kesänä esittämien toiveitten mukaisesti. Näyttelyä oli pystyttämässä Lieksan Matkailuoppaitten Ritva Kilpeläinen. Välillä Ritva esitteli Raumalta ja Porvoosta kotoisin oleville näyttelyvieraille myös keskuksen uusittuja näyttelyitä.

Lieksan Rukajärvi-keskus on avoinna tulevan kesänä jokaisena päivänä. Uudet aukioloajat ohessa.

Hinnasto: