Rukajärven veteraani Yrjö Savola 95 vuotta – Parhaat onnittelumme

Yrjö Savola täyttää tänään ystävänpäivänä 95-vuotta.

Yrjö Savola täyttää 14.2.2018 ystävänpäivänä 95 vuotta.

Yrjö Savola taisteli PionP 24 riveissä Rukajärvellä. Sotaan hän lähti 18 vuotiaana. Pohjanmaalta koottu täydennysjoukko-osasto on kokoontunut säännöllisesti Lappajärven ja Härmän kuntokeskuksissa kaikkiaan 48 kertaa vuodesta 1972 lähtien, tätäkin aikaisemmin satunnaisesti. Yrjö Savola on perinneyhdistyksen sihteeri-taloudenhoitaja. Lisäksi Savola on toiminut Vaasassa veteraanien perinnetoimikunnan puheenjohtajana.

Siviilissä Savola toimi Vesipiirin rakennusmestarina. Alussa Savola ohjasi ajalle tyypillisiä pika-asustus- ja työttömyystöitä.

Perinneyhdistyksen johtomiehet Yrjö Savola sihteeri-taloudenhoitaja ja pj. Toivo Pekkala, 19.5.2012.
PionP. 24:n veteraani ovat kokoontuneet vuosittain peräti 46 kertaa. Kuvassa Pauli Uusimäki, Aarre Öörni, Toivo Pekkala, Yrjö Savola ja Osmo Korkea-aho, Seppo Tallbacka, Riiita ja Mikko Päällysaho sekä edessä Kerttu Öörni ja Eila Savola, 9.5.2015.

Yrjö Savola oli puolisonsa Eilan kanssa kutsuttu Tasavallan presidentin vuoden 2015 Linnan kutsuille. Kutsu presidentin vastaanotolle oli hieno Eilan päivän lahja.

Yrjö Savola on toiminut monissa veteraanijärjestöjen tehtävissä. Hän on suosittu luennoitsija erilaisissa veteraanitilaisuuksissa.  Savola oli veteraanien puolesta puhumassa varusmiesten kutsuntatilaisuudessa Vaasassa 18.12.2016.

Savola on myös taitava kirjoittaja. Hän julkaisi sotamuistelmateoksen ja kirjoittaa myös runoja, joista julkaisemme oheisena runon ”Silloin ja nyt”.

Yrjö Savola viettää syntymäpäiviään sunnuntaina Vaasassa pidettävässä juhlatilaisuudessa.

Rukajärven suunnan historiayhdistys ry onnittelee Yrjö Savolaa hänen merkkipäivänään.

Yrjö Savolan kirjoitus ”Veteraani muistelee” on julkaistu näillä yhdistyksemme nettisivuilla ja sen voi lukea TÄÄLTÄ:

Pari vuotta sitten Savola teki aloitteen sankarihautakivien kunnostamisesta. Aloitteesta voi saada lisätietoa TÄÄLTÄ: