Tietokoneeni yhteystiedot ja sähköpostit anastettiin

Luettuani Helsingin Sanomien ”Kansallisaarre” äänestystä koskevan artikkelin tein välittömästi päätöksen, jota perustelin myös Rukajärvikeskuksen sivulle tekemälläni oheisella kirjoituksella. Olen saanut suuren määrän palautetta, yksinomaan positiivista. Ilmeisesti asia sai myös hakkerit liikkeelle ja julkinen g-mail-sähköpostitilini murrettiin. Kaikki sähköpostit syyskuun alun jälkeen olivat hävinneet ja myös kaikki yhteystietoni oli hävitetty ja mitä ilmeisimmin niitä juuri väärinkäytettiin.

Tänään olen saanut suuren määrän puhelinsoittoja, ulkomaita myöten, jonka mukaan olisin tänään 26.11.2013 klo 4.18  lähettänyt viestejä, jota lainaan sanatarkasti:

”i ryöstettiin Britaniassa. i tarvitset kiireellistä apua. Voitteko auttaa? Maksan takaisin. voit päästä minua läpi tämän postin 

Terveisin Tenho Tikkanen tenho.tikkanen@ yahoo.fi tenho.tikkanen@gmail.com”

Suurin osa ymmärsi asian huijaukseksi. Olen tänään saanut selville, että kaikki sähköpostitilini käyttäjät, joita on n. 3000 olivat saaneet saman sisältöisen viestin, myös ne, joille en ollut lähettänyt em. ehdotustani ”Tuntemattoman sotilaan” äänestämisestä joukkokirjeenä.

Pahoittelen tapahtunutta, mutta kirjoitan tämän siitä syystä, että ainakin ne, jotka ovat saaneet todellisuudessa em. ”nigerialaisen henkilön” viestin, jota palvelua hän käytti Monacosta käsin arabiankieliseksi verhoutuneena, minun tietämättäni ja luvattani, tulisivat asiasta tietoisiksi. Eilisen päivän ajan minun sähköpostiini lähetetyt viestit tämä tuntematon henkilö oli ohjannut luvatta perustamalleen nimeni mukaiseen yahoo.fi-sähköpostiin, tuhoten gmail-tiliin kuuluvat yhteystiedot ja joukkokirjeluettelot.

Olen kiitollinen yhdistyksemme jäsenille ja ystävilleni, jotka kertoivat välittömästi laajasta postitustietojen väärinkäytöstä ja yhdistyksemme atk-ammattilaisille, jotka ovat auttaneet siinä, että olen saanut tietokoneeni tarkistettua ja sähköpostitilin jälleen omaan käyttöön. Menettämieni viestien joukossa on tietysti tärkeitä asioita ja mikäli en ole palannut kyseiseen asiaan on syytä siitä minua muistuttaa uudella viestillä. Pyydän kärsivällisyyttä, yritän hoitaa asiat kaikesta huolimatta. Olen tehnyt poliisille rikosilmoituksen, enempää en valitettavasti voi tehdä.

Tämä on hyvä opetus. Minulle on vakuutettu, ettei tämä laiton minuun kohdistunut menettely vaaranna sivullisia. Yhdistyksen nettisivuston palvelun tarjoavan yhteisön tietoturva on järjestetty. 

Hyvää Joulun odotusta kaikille

Tenho Tikkanen

puheenjohtaja

Rukajärven suunnan historiayhdistys

J.K.

Lisäksi kerron, että olen saanut satamäärin viestejä, jotka ohjautuvat roskapostiini. Niiden osalta olen ajatellut, että en vastaa yksitellen, mutta laitamme Rukajärvikeskuksen sivulle tämän viestien, josta toivottavasti epätietoiset saavat vastauksen kysymykseen. Puhelimeni soi jatkuvasti vieläkin.