Rukajärven veteraani Kalle Sutinen Sonkajärveltä on poissa

Rukajärven veteraani Kalle Sutinen kuoli tänään lauantaina 15.4.2017 Sonkajärvellä 93-vuotiaana.

Kalle Sutinen (8.8.1923 – 15.4.2017)

Kalle Sutinen oli tunnetuinpia Rukajärven suunnan veteraaneja. Hän oli auttavainen ja aina odotettu veteraanivieras kaikissa Rukajärven suunnan tapahtumissa. Kalle, kuten häntä Rukajärven yhteisön piirissä kutsuttiin, osallistui kaikkiin Rukajärven suunnan historiayhdistyksen keskeisimpiin tapahtumiin kuten Iisalmen Rukajärvi-keskuksen avajaisjuhlaan 13.3.2014.

Puheenjohtaja Tenho Tikkanen lausui Kalle Sutisen poismenosta kuultuaan, että Rukajärvi-yhteisönä olemme menettäneet jotain hyvin arvokasta. Kalle oli arvostettu, huumorintajuinen ja pidetty ihminen.

Olemme kiitollisia Kalle Sutiselle hänen antamastaan videohaastattelusta. Haastattelu on yksi onnistuneimmista, vaikka haastattelu tehtiin vasta Kallen 90-vuotispäivän kynnyksellä. Haastatteludokumentti on nähtävissä Rukajärvi-keskuksissamme.

Suremme hänen poismenoaan. Esitämme surunvalittelumme Kalle Sutisen omaisille.

Kalle Sutisen muistokirjoitus julkaistaan myöhemmin tällä RSHY ry:n nettisivulla.

Kaksi Rukajärven veteraania ja kaverusta Mikko Bergman ja Kalle Sutinen, jonka Kalle saatteli viimeiselle matkalle vain reilu kuukausi sitten.

 

Vuosittaisissa veteraanitapaamisissa tutut kohtaavat ja muistelevat mennyttä. Tässä kenraaliluutnantti Erkki Setälä ja Kalle Sutinen.
Lieksan Rukajärvi-keskuksen avajaisissa Timitran Linnassa 1.7.2013. Kallea olivat vastaanottamassa puolustusvoimain entinen komentaja Jaakko Valtanen sekä yhdistyksemme perustajajäsen, kenraaliluutnantti Ermei Kanninen.
Kalle toimi Jussi Vainion komppaniassa. Jussi Vainion poika Juha otti Kallen vastaan yhdessä kenraaliluutnantti Ermei Kannisen kanssa. Kuva Lieksan Rukajärvi-keskuksen avajaisista 1.7.2013.
Kalle veteraaniveljiensä seurassa, Olavi Tiittanen, Paavo Salmensuu, Ermei Kanninen ja Jaakko Valtanen.