Näytökset Itsenäisyyspäivänä 6.12. klo 15.00 ja klo 18.00. SuomenSalpa, huippudokumentti Iisalmen Rukajärvi-keskuksessa. Lieksassa 12.12.2017

Iisalmessa: SuomenSalpa, huippudokumentti Suomen historian suurimmasta urakkakohteesta nyt katsottavissa Iisalmen Rukajärvi-keskuksessa. Näytökset Itsenäisyyspäivänä 6.12. klo 15.00 ja klo 18.00. Os. Savonkatu 24, 74100 Iisalmi.

Ja Lieksassa: SuomenSalpa, huippudokumentti Suomen historian suurimmasta urakkakohteesta nyt katsottavissa Lieksassa Brahe-salissa 12.12. klo 18.00. Pielisentie 9-11, 81700 Lieksa.

Dokumentti Salpalinjasta on suomalaisen maanpuolustustahdon kiveen hakattu kunniantie tähän itsenäisyyspäivään. Ole ensimmäisten joukossa ja tule katsomaan SuomenSalpa – dokumentti maan puolustustahdosta!

Liput 12.50. Lisätietoa: www.rukajarvikeskus.fi – Yhteistyössä Lieksan Elokuvat kanssa.

Tuottajan SuomiSalpa-elokuvan esittely TÄÄLTÄ


SUOMENSALPA-DOKUMENTTI MAANPUOLUSTUSTAHDOSTA –elokuva kertoo Salpalinjan tarinan ensimmäisestä lapionpistosta nykypäivään.

Se tarina on jokaisen suomalaisen nähtävä. Elokuva auttaa meitä ymmärtämään, että kaikki hyvä ympärillämme ei ole itsestäänselvyys – Salpalinjallakin on siinä osansa.

Itärajan puolustuslinnoitus ja sen merkitys itsenäiselle Suomelle on yhä tuntematon suurimmalle osalle suomalaisia. Siksi storyTV films Oy Lappeenrannasta on tehnyt suuren työn ja koonnut Salpalinjan vaiheet elokuvaksi Suomi100-juhlavuoden, Salpalinjan rakentajien ja ennen kaikkea sotiemme veteraanien kunniaksi.

Elokuva rakentuu kolmesta toisiinsa hitsautuvasta osasta. Linnoitustyöt sotavuosina palautuvat mieliin muun muassa linnoittajaveteraanien muistikuvina. Suomen tasapainoilussa kylmän sodan tuulissa Salpalinjalla oli oma tuntematon tehtävänsä. Ja lopuksi vuosikymmenet sotasalaisuutena vaiettu linnoitus avautuu nykypäivään monella sen perintöä vaalivalla ja kunnioittavalla tavalla pitkin itärajaa.

Dokumenttielokuva Salpalinjasta on suomalaisen maanpuolustustahdon kiveen hakattu kunniantie tähän päivään ja sen tukeva porras astua luottavaisena huomiseen. Ole ensimmäisten joukossa, tule katsomaan, hämmästymään ja vaikuttumaan. Näe SuomenSalpa – dokumentti maanpuolustustahdosta!