Etsintäkuulutus: Hävittäjälentäjä Aulis Lintunen (1925‒2024)

16-vuotiaana vapaaehtoisena jatkosotaan lähteneen Aulis Lintusen sotapolku Rukajärven partiosta hävittäjälentäjäksi ja turvaamaan Lento-osasto Kulhmeyn pommittajia kuulostaa suorastaan uskomattomalta. Sen todenperäisyyttä on jo epäiltykin. Nyt etsin lisätietoa ja todistusaineistoa. Sotilaspassi on kadoksissa ja kantakorttimerkinnät ovat hyvin puutteelliset. Arkistoista apua ei ole löytynyt.

Olisiko Aulis Lintunen tallentunut lentäjänä jonkun muistiin, muistelmiin, kirjoituksiin, kotialbumivalokuviin? Olisiko joku peräti tavannut tämän purjelentotaustaisen, saksankielentaitoisen, nuoren nurmekselaisen Kauhavan lentosotakoulussa kesällä 1943 ‒ keväällä 1944 tai Immolan lentokentällä kesällä 1944? Siellä hänen komennustehtäviinsä kuuluivat ilmatorjunta ja saksalaispommittajien turvaaminen Messerschmitt-koneella.

Kuvateksti: Tämä kotialbumivalokuva on todennäköisesti otettu Immolan lentokentällä kesällä 1944. Aulis oli tuolloin 19-vuotias. Hän oli hentorakenteinen: Pituus 154 cm, paino 48 kiloa. Kuvaaja tuntematon. 

Tietoja, koskien Lintusta tai ilmatorjuntaa Immolan lentokentällä kesällä -44, kaipaa tietokirjan tekijä, tutkija, FT Jaana Laamanen.

Sähköposti: jaana.laama@suomi24.fi   Vastaajalla varustettu kännykkä: 040 7663645. Kiitos avustanne jo etukäteen. Kiitos Sotilaspoika-lehdelle yhteistyöstä.