Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta – ja onnea Rukapirtin rakentamiseksi

Toivotamme kaikille kansalaisille Hyvää ja rauhaisaa Joulua sekä Onnellista Uutta Vuotta.

***

Käytämme tilaisuutta hyväksemme ja esitämme Joulupukille toivomuksen ja kerromme merkittävästä uudesta hankkeestamme. Kokoamme kansanliikettä ja toivomme saavamme apua Lieksan Rukapirtti-hankkeen toteuttamiseksi. Rukapirtti – Raappanan Maja on 14. D:n komentaja E.J. Raappanan komentokorsu. Haluamme valmistaa tuon arvorakennuksen kopion. Sijoitamme sen omistamamme Lieksan Rukajärvi-keskuksen yhteyteen. Taltioimme kaiken keräämämme ja mittaamattoman arvokkaan historia-aineiston turvalliseen paikkaan.

Vetoamme kaikkien kansalaisten karttuvaan käteen

Tarvitsemme apuanne Lieksan Rukapirtti-hankkeemme toteuttamiseksi. Jokainen voi tukea tätä kulttuurihistoriallisesti merkittävää sotahistoriatyötä usealla eri tavalla.

  1. Hankkimalla Jotos-riipuksen, tai Jotos-muistomerkin pienoismallin. Jotos-muistomerkki on Rukajärven suunnan taisteluitten Lieksan Vapauden puistoon 5.6.1966 pystyttämä patsas. Pienoismallien myyntiesite löytyy oheisen linkin takaa TÄÄLTÄ: Pienoismallia voi tilata Vieremän Kellopuolista puh. 017-8203640. Numeroituja riipuksia on kolmea kokoa, samoin pienoismalleja. Jotos-muistomerkin historiikkiin voi tutustua TÄÄLTÄ:
  2. Voit myös tehdä lahjoituksen varojenkeräystilillemme Osuuspankki: FI02 5723 0220 2696 12 tarkemmat tiedot rahankeräysluvasta löytyvät kohdasta ”Tuki”.
  3. Luonnollisesti myös julkaisemiamme kirjoja on saatavana. Niistä tietoa tarkemmin kohdasta ”Verkkokauppa”. Luettelo jäsentemme julkaisemista kirjoista myyntipaikkoineen, löytyy TÄÄLTÄ. Näidenkin kirjojen tuotto ohjautuu Rukapirtti-hankkeelle lyhentämättömänä:

Kerromme tässä yhteydessä, että olemme lähestyneet myös Eduskuntaa ja Pielisen-Karjalan, Kainuun ja Ylä-Savon kuntapäättäjiä. Julkaisemme tuon tukipyyntömme oheisena ja siihen pääsee tutustumaan Linkin takaa TÄÄLTÄ.

Uskomme, että sijoitus tähän hankkeeseen palautuu kansantalouteen yhden vuoden aikana. Hanke on siis taloudellisesti kannattava ja lisäksi kulttuuri- ja sotahistoriallisesti merkittävä.

Rukapirtti-hankkeen suojelijoiksi ja tukijoiksi ovat lupautuneet yhdistyksemme jäsenluetteloon merkityt Rukajärven suunnan veteraanit: Ilmari Koppinen, Anna-Liisa Kumpulainen, Aulis Lintunen, Veli Merentie, Hannes Tuovinen, Pauli Uusimäki ja Aarre Öörni

Muut tukijat ja suojelijat: Tuulikki Bjurström os. Raappana, musiikkineuvos Erkki Eskelinen, päätoimittaja Reijo Glad, säveltäjämestari Kassu Halonen, dosentti Jyrki Huusko, museonjohtaja Mikko Kero Lieksan kaupunki, talousjohtaja lieksalainen kulttuurivaikuttaja Jatta Kettunen, kirjailija Minna Kettunen, rajavartiomestari evp. Ari Komulainen, kultaseppä Hannu Lappalainen, toimitusjohtaja FM Olli-Pekka Leskinen, Sibelius-muusikko Jussi Makkonen, toiminnanjohtaja, eversti evp. Jouni Mattila, mestarihiihtäjä Juha Mieto, Tapio Perttuli, historian ja yhteiskuntaopin lehtori Mikko Rautiainen, eversti Pekka Ripatti, Sotaveteraaniliiton toiminnanjohtaja emer. Markku Seppä, kirjailija Heikki Turunen, dosentti Pasi Tuunainen, kotiseutuneuvos Lauri Winberg, professori Pekka Visuri ja kapteeni evp. Kimmo Vitri (Lieksan rajavartioaseman päällikkö 2017 – 2020).

Kiitämme tuestanne

 Rukajärven suunnan historiayhdistys ry ja Rukajärven Tiellä ry:

Hallituksen jäsenet: Tenho Tikkanen, Seppo Räihä, Jari Kärkkäinen, Antero Huttunen, Raimo Jokisalmi, Matti Kilpeläinen, Ossi Laine ja Pekka Tenhunen

Rukajärven suunnan historiikkitoimikunta: kirjailija Antti Tuuri, professori Martti Soikkeli ja Tenho Tikkanen.

Rukapirtin hankesuunnitelmaan pääsee tutustumaan TÄÄLTÄ:

Välittäkää hankkeesta tietoa ystävillenne.