Mittava työ valmistui – Antti Haapalaiselta mahtava lahjoitus.

Antti Haapalainen on yksi yhdistyksemme päämäärätietoisimmista puurtajista. Antti aloitti sotahistoriatyönsä isänsä sotatien tutkimuksella. Antin isä, kapteeni Veikko Haapalainen toimi Rukajärven rintamalla komppanianpäällikön tehtävissä. Sotien jälkeen Veikko Haapalainen huolehti Nurmeksessa sotahistoriatietojen tallentamisesta. Hän lahjoitti Nurmeksen museolle mm. sodanaikaisen tosi näyttävän visakoivuisen kaluston.

Antti seurasi isänsä jalanjälkiä. Hän halusi saada selville ensivaiheessa isänsä sotatien, mikä tutkimus johti koko Rukajärven rintaman ”Kenttävartiopuolustuslinjan” kartoittamiseen ja karttakirjan tekemiseen. Tässä työssään hän tutustui yhdistykseemme ja sitä kautta vastaavaa kartoitustyötä tehneeseen Iisalmelta kotoisin olevaan Reijo Pulkkiseen. Voimavarat yhdistettiin, Antti kokosi kirjalliset selvitykset, lopputulos on nyt kaikkien käytettävissä.

Antti Haapalainen lahjoitti kaikki arkisto- ja kenttätutkimustiedot Rukajärven suunnan historiayhdistys ry:lle. Antin työ on todella mittava. Julkaisemme Antin lahjakirjan kokonaisuudessaan. Oheisena aineiston sisällysluettelo:

Lahjakirjaan voi tutustua TÄÄLTÄ:

Kenttävartiopuolustuslinjan videohaastatteluihin voi tutustua linkin takaa 30.6.2013: TÄÄLTÄ:  

Kiinteäpuolustuslinja Rukajärven suunnalla nauhoitus 29.11.2020 TÄÄLTÄ:

Rukajärven suunnan historiayhdistyksestä Antti Haapalaisen lahjoituksen ottivat vastaan Tenho Tikkanen ja Jari Kärkkäinen.
Antti Haapalaisen lahjoittama aineisto on asetettu esille Lieksan Rukajärvi-keskukseen 4.3.2023. Lahjoitukseen kuuluvat kirjat asetetaan erilliseen vitriiniin myöhemmin.
Kenttävartiopuolustuslinjan ensimmäinen nauhoitus tehtiin jo 30.6.2013: TÄÄLTÄ:

TJT.