Olavi Tiittanen – Onnittelemme merkkipäivänä.

Seuraavassa julkaisemme otteen puheenjohtajan veteraani Olavi Tiittaselle esittämistä onnitteluista hänen merkkipäivänään:

Yhdistyksemme varapuheenjohtaja Olavi Tiittanen

Parhaat Onnittelemme Olaville merkkipäivänäsi

Olemme suuresti kiitollisia Sinulle kaikesta siitä avustasi, minkä olet vakaumuksellisesti tehnyt yhteisen aatteen, Rukajärven suunnan perinnetyön hyväksi.

Olemme kovin kiitollisia myös siitä, että voimme osallistua tähän perhepiirissä ja Rukajärven suunnan veteraanihengessä, läheisten ihmisten seurassa – järjestettyyn tilaisuuteen. Veteraaniveljesi – isäni Tauno Tikkanen pyysi välittämään onnittelunsa merkkipäiväsi johdosta. Onnittelut myös koko yhteisöltämme Rukajärven suunnan historiayhdistykseltä.

Olet toinen veteraanijäsen yhdistyksemme hallituksessa.

Olet ollut tekemässä kauaskantoisia päätöksiä Rukajärven perinnetyön saralla. Näistä mainittakoon Rukajärvi-keskusten perustaminen ja juuri Sinä pidit 13.3.2014 Iisalmen Rukajärvi-keskuksen vihkiäispuheen.

Sinun neuvottelutaitojasi tarvittiin, kun hankimme Lieksasta Rukajärvi-keskukselle omat tilat tänä vuonna. Kun apua tarvittiin, olet ollut aina valmis työntekoon. Tästä kaikesta esitämme parhaat kiitoksemme.

Olemme yhdessä voineet kokea sellaista mikä jää pysyvästi mieliimme, mainitsen mm. 90-vuotispäiväsi Marskin Majalla Lopella. Yhteiset Rukajärven matkamme ovat muistissa ja tietenkin erityisesti ne keskustelut, joita olemme kahden kesken käyneet. Se on suuriarvoista ja korvaamatonta meille kaikille nuoremmille.

Olavi Tiittanen, Ilkka Tiittanen ja hänen puolisonsa Laura. Nautittiin paistettuja Pielaveden muikkuja. Myös Lauran isä taisteli Rukajärvellä ja hänellä on tallella suuri määrä valokuvia.

Kovan sota-ajan kokeneena olet säilyttänyt toimintakykysi ja toimeliaisuutesi ja edennyt urallasi vaativiin yhteiskunnallisiin tehtäviin, joissa on neuvokkuuttasi tarvittu aivan kuten sota-aikana kun haavoittuneena ohjailit hermostuksen kourissa kamppailevaa moottoriveneen kuljettajaa. Pian tuon antamasi ohjeen jälkeen menetit tajuntasi, mutta heräsit viileän Tsirkka-Kemijoen veden räiskyessä silmillesi. Te kaikki veneessä olijat haavoittuneet pelastuitte.

Puhetaitosi on suuriarvoinen lahja ja huumorintajusi korkeaa tasoa. Monet kertomasi tarinat ovat muistissamme. Kerron tässä yhden, mikä veteraanin suusta kuultuna koskettaa erityisesti. Tulimme yhteiseltä Rukajärven matkalta. Joimme kahvit Varttiuksen Raja-kahvilassa. Siellä on vain noin viiden senttimetrin korkuinen kynnys, huomaamaton, joka on koitunut niin monille kommellukseksi. Olavikin lankesi pihamaalle polvilleen. Veteraani suuteli maata todeten: ”Näin olen sodan jälkeen aina tehnyt saapuessani ulkomailta kotimaan kamaralle.” Voi sitä naurunremakkaa, minkä tämä oivalluksesi saikaan matkaseurassasi aikaan.

Näillä sanoilla haluamme lausua omasta ja yhdistyksemme puolesta parhaat kiitoksemme ja onnentoivotuksemme merkkipäivänäsi.

Suurella kunnioituksella seuraamme Sinun ja Teidän kaikkien, Suomen historian Suurimman Sukupolven alati lyheneviä, maamme itsenäisyyden ajan ylittäviä, askelia.

Kuopiossa 15.12.2016

Tenho Tikkanen

Puheenjohtaja koko puhe on luettavissa TÄÄLTÄ: