PIENET KUKKIVAT KUMMUT NYT KUHMOSSA 7.12.2014 KLO 16.00

Pienet Kukkivat Kummut nyt Kuhmossa

Tätä edellä mainittua perinnetapahtumaa mukaellen Viihdytysjoukot Rukajärven Tiellä järjestää konsertin  Kuhmo-talolla Lentuasalissa 7.12.2014, klo 16.00, os. Koulukatu 1.

Konsertin mainos kaapattu Kainuun Sanomissa julkaistusta ilmoituksesta.
Konsertin mainos kaapattu Kainuun Sanomissa julkaistusta ilmoituksesta.

Liput Kuhmo-talolta. Konserttijoukot järjestivät Lieksassa Kansalaisjuhlan 70 vuotta Jatkosodan päättymisen yhteydessä vastaavan konsertin. Ks. Kainuun Sanomien linkki: http://kainari.menoinfo.fi/kuhmo/musiikki/pienet-kukkivat-kummut-viihdemusiikin-voimalla-etulinjassa/454967

Pienet kukkivat kummut -konsertti on kunnianosoitus suomalaiselle sotilaalle. Se on kunnianosoitus arvokasta lottatyötä tehneille sekä kallisarvoisille kotirintaman joukoille. Se on kunnianosoitus viihdytysjoukoissa palvelleille, jotka esityksillään auttoivat selviytymään raskaista sotavuosista. Se on kiitos vapaista vuosista.

Konsertissa kuullaan suosituimpien sota-ajan iskelmien lomaan katkelmia kirjeistä sieltä jostakin.

Järjestäjinä ryhmä VIIHDYTYSJOUKOT RUKAJÄRVEN TIELLÄ Lieksasta.

Kukkivat kummut sota-aikana.

Kesäkuun alussa 1941 lähti Dallapé-orkesteri yhdeksännelle kesäkiertueelleen. Se jouduttiin kuitenkin keskeyttämään liikekannellepanon vuoksi, mutta Forssassa orkesterilla oli onnistunut konsertti, josta Forssan Lehdessä kerrottiin 14.6.1941: ”15-vuotiaan Dallapén eilinen konsertti oli koonnut Työväentalon juhlasalin täyteen täkäläisiä tanssimusiikin ystäviä. Kuitenkin täytyy sanoa, että konsertissa ilmeni yksi tyylivirhe ja se oli kappale ”Pienet kukkivat kummut”. Sooloesityksistä saivat suosionosoituksia ennen kaikkea Pahlmananin ”Kanarialintu” ja Onni Laihasen loisteliaat tyylipuhtaat hanuriesitykset. Myöskin Linnavirran saksofonisoolot ja Käyhkön bassolaulut otettiin innostuksella vastaan. Forssalaisille asianharrastajille muodostui nimekkään Dallapén esiintyminen täysipainoiseksi tilaisuudeksi.”

Pienet kukkivat kummut syntyi säveltäjä Ragnar Nyholmin käytyä katsomassa talvisodan hautoja. Levyn soittamista rajoitettiin jatkosodan aikana, koska se palautti liikaa ikäviä asioita kuulijoiden mieliin. Sanat ovat myös Ragnar Nyholmin ja sovitus Eero Lindroosin. Se levytettiin 18.11.1940:  https://www.youtube.com/watch?v=ZCW27QZMmMU

Teksti lainaus nettikirjoituksesta.