Työ tehty on – Lieksan Rukajärvi-keskuksen tykkikatos valmistui

Suomen lippu täyttää tänään 100 vuotta. Merkkipäivän kunniaksi vedettiin Lieksan Rukajärvi-keskuksen liput salkoon. Talkoomiesten uutteran työn tulosta on ihasteltu ja katsojia on riittänyt kauempaakin. Tykkikatos pystytettiin ennätysajassa. Tänään jatkamme ympäristön siivouksella ja korjaamme rakennusjätteet.

Talkoomiehet, Ari Komulainen, Tauno Oksanen, Tenho Liimatta, Ari Saastamoinen, Matti Kilpeläinen ja Mauri Kärkkäinen. Kuva Tenho Tikkanen.
Tykkikatos valmistui ennätysajassa. Tykki on lainassa Kontiolahden kunnalta.
Talkoomiehet, Ari Komulainen, Tauno Oksanen, Tenho Liimatta, Ari Saastamoinen, Matti Kilpeläinen ja Mauri Kärkkäinen. Kuva Tenho Tikkanen.

Rukajärven tien tykkikatos pystytetään Nurmijärvelle Kivivaaran ja Kuhmontien risteyksen tuntumaan. Pystytystalkootyöhön saa ilmoittautua, työmiehiä tarvitaan sielläkin. Tykkikatosten rakentamisen toivomme valmistuvan E.J. Raappanan muistoseminaariin 9.6.2018 mennessä.

Lieksan Rukajärvi-keskuksen näyttelyä on uusittu. ”Legendaarinen Majewski-näyttely” avataan E.J. Raappanan muistoseminaarin yhteydessä. Majewskin aineiston esineistö ja häälahjakalusto ovat jo esillä. Tieto Majewskin kaluston esille tulosta on kiirinyt ja viikonvaihteen kaukaisimmat näyttelyvieraat olivat kotoisin Uudestakaupungista saakka. Näyttelyvieraita oli lieksalaisten lisäksi Kuhmosta, Nurmeksesta Joensuusta ja Enosta.

”Legendaarinen Majewski näyttely avataan varsinaisesti vasta 9.6.2018 E.J. Raappanan muistoseminaarin yhteydessä. Häälahjakalusto ja muu esineistä on asetettu esille 27.5.

Lieksan keskuksen Sibelius-näyttelyä uusitaan ja sen toivotaan myös valmistuvan piakkoin ja viimeistään E.J. Raappanan muistoseminaariin 9.6.2018 mennessä.

Ritva Kilpeläinen Lieksan Matkailuoppaista, Jouni Peräalho ja Rauni Hietanen. Lieksan Tukipisteeltä huolehtivat keskuksen avoinna pitämisestä ja ryhmien opastuksesta. Häälahjakalustosta odotetaan kesän vetonaulaa, vaikka mm. keskuksen viestinäyttely on laaja ja tasokas.

Lieksan Rukajärvi-keskuksen aukioloaikaa on jatkettu. Keskus avataan klo 9.00 ja se on avoinna klo 18.00 saakka. Maanantaina keskus on avoinna vain 9.00 – 15.00. Lieksan Rukajärvi-keskuksessa vakituisena työskentelee Jouni Peräalho. Lisäksi kesäajaksi pyritään palkkaamaan vielä koululaisia kesätyöhön. Lieksan matkailuoppaat huolehtii ryhmien opastuksesta.