Via Karelia sotahistoriakohteitten yhteistyö tiivistyy

Lieksan Rukajärvi-keskus sai v bussilastin vieraita Ilomantsista. Taistelijan Talon Kauko Puruskaisen kokoama seurua saapui Lieksaan jo aamuvarhaisella. Mukana oli myös itse Rukajärven suunnan komentaja kenraalimajuri E.J. Raappana alias Vilho Huuskonen.

Ensin tutustuttiin Lieksan Rukajärvi-keskuksen uudisrakennukseen.

Kauko Puruskainen, E.J.Raappana alias Viljo Huuskonen seurueineen. Kädessään hänellä on taiteilija Kalle Halosen maalaus soppatykki.
Komentaja on sotilaallinen herrasmies, upea näky esikuntineen.
Uusittua tilaa sisältä.
Rukajärvi-keskuksen uutta hirsiseinää.

 

Lieksasta matka jatkui pitkin Rukajärven tietä Änäkäisiin, missä seurue tutustui uudistettuihin taisteluhautarakenteisiin ja matkalla käytiin Jukolan motti -pirtillä. Rukajärven tien matka ei ole mitään, ellei matkalainen virkistäydy Annukan baariin munkkikahville.

Änäkäisen kelopuiset elementtirakenteet ihastuttivat seuruetta.

Matkan päällimmäisenä tarkoituksena oli neuvottelut, joilla tiivistettäisiin Ilomantsin ja Lieksan Via Karelia sotahistoriakohteitten yhteistyötä. Alkuvaiheessa sovittiin, että Ilomantsissa ja Lieksassa julkaistaan yhteisiä nettimainoksia. Samalla sovittiin myös siitä, että Taistelijan Talolla ja Rukajärvi-keskuksessa on saatavana molempien kohteitten esitteitä.

Lieksan ja Ilomantsin tekemän sopimuksen piiriin pyritään saamaan myös Kuhmon, Suomusalmen ja Raatteentien kohteet. Jokaisessa paikassa matkailijalla olisi mahdollista saada keskitetysti tietoa Joensuun, Ilomantsin, Lieksan, Kuhmon ja Suomussalmen vastaavista sotahistoriakohteista.

Lieksasta Ilomantsin seurue jatkoi neuvottelumatkaansa Kuhmoon ja Raatteentielle.