Rukajärven suunta esillä itsenäisyyspäivänä.

 

Itsenäisyyspäivän juhlat olivat menestystarina kaikkialla koko maapallolla. Linnanjuhlat tänäkin vuonna keräsi ennätysyleisön 2,78 milj. katsojaa.

Runsaasta juhlatarjonnasta huolimatta riitti väkeä myös Rukajärven suunnan tilaisuuksiin.

Itsenäisyyspäivän Tasavallan presidentin kutsuille oli kutsuttu tänä vuonna Rukajärven suunnan veteraaneista ainakin Veli Merentie sekä Viljo Rantonen, joka ei päässyt osallistumaan juhliin.

Seuraavassa muutamia valokuvia Suomen 100-vuotispäivän tapahtumista, joissa yhdistyksemme oli mukana.

Kiitos kaikille talkoolaisille – yhdessä tehden jatkamme työtä yhteisen isänmaan hyväksi.

Tulkaa mukaan vielä sekä Iisalmen 8.12. että Lieksan 9.12. ja 12.12. tilaisuuksiin, joista on lisätietoa näillä nettisivuillamme.

Hyvän Joulun toivotuksin.

Kuva Rukajärven suunnan komentajan haudalta 6.12.2017. Kuva Maria Kolari
Rukajärven perinnettä vaali myös veteraani Tauno Tikkanen (s.10.3.1916) Suomen lipun nostolla määräaikana kuten niin monta kertaa ennenkin. Yksi vanhimmista lipunnostajista.
Kuopiossa järjestetyssä  paraatissa oli mukana myös Rukajärven suunnan historiayhdistyksen lippu, jota kantoi Jari Kärkkäinen, edessä keskellä. Kuva Antti Haapalainen.
Sankarihaudalla Kuopiossa oli kaikilla 605 haudalla kunniavartio.
—Iisalmen Sankarniemen sotien muistomerkillä järjestivät Savon ammatti- ja aikuisopisto ja Ylä-Savon ammattiopisto juhlan, johon osallistui liki 500 nuorta. Seppeleen laskivat Jessica Makkonen ja Santtu Eskelinen.
Veteraani Tauno Tikkanen juhlisti 100-vuotisitsenäisyyspäivää nauttien jumalanpalveluksen jälkeen kahvit leikatun konjakin kanssa. Samaa juomaa tarjottiin rintamalla maamme kunnioitetun Ylipäällikön 75-vuotispäivänä.
Kiuruvedellä Suomen lippu nostettiin myös Rukajärven perinnepolun salkoon ja perinnepolku valaistiin läpi yön kynttilöin.
Iisalmen Rukajärvi-keskuksessa nähtiin upea SuomenSalpa dokumenttielokuva. Rukajärven suunnan historiayhdistys luovutti Suomi 100-mitalin Juha Huttuselle kiitokseksi ja muistoksi Suomen 100-vuotisjuhlanäytöksen järjestämisestä.
Veteraanin kiitos Seppo Kettuselle Kiuruveden Rukajärven perinnepolun itsenäisyyspäiväjuhlan järjestelyistä, siihen kuuluivat perinteiset räiskäleet mansikkahillon kera.
Suomen 100-vuotisjuhlien nuorimmat osallistujat nauttivat Suomen kauniista luonnosta ja ensilumesta. Nuoren Nicon juhlaa ja uutta lunta.

Kuopion itsenäisyyspäivän paraatista Youtubessa:

https://www.youtube.com/watch?v=lmtLG86U4Fo