Lahja Sarkkiselta kirja talvi- ja jatkosodan ajasta:

Lahja Sarkkinen: Isäni sota, rauha ja rakkaat

Lahja Sarkkinen on tehnyt kirjan, joka sisältää isän Oiva Sarkkisen talvisodan ja jatkosodan kirjeet, jatkosodan päiväkirjan, puolison talvisodan aikaisen evakkotien, välirauhan onnen, jatkosodan selviytymisen kahden lapsen kanssa rajan tuntumassa, suvun kokemuksia ja lasten muistoja ja rauhan merkityksen.

Kirjailija Lahja Sarkkinen
Kirjailija Lahja Sarkkinen

Oiva Sarkkinen palveli puhelinmiehenä talvisodan aikana JR36:ssa Laatokan Karjalassa ja jatkosodan aikana JR52:ssa Rukajärven suunnalla, matkalla Rukajärvelle KRH- komppaniassa, asemasodan aikana viestikomppania 30:ssa, puoli vuotta Erillinen pataljoona 24:ssä Vilkojärven ja Ontajärven suunnalla ja sieltä Ilomantsin taistelussa Klyyssinvaarassa, rauhan tullessa Lietmajärvellä.

Teemana on yhteyden, huolenpidon ja rakkauden merkitys voimavarana. Niin läheisten ihmisten kuin Jumalan rakkaus ja niiden muistaminen olivat keskeiset voimanlähteet.

Kirja on yhden perheellisen sotilaan ja hänen läheistensä selviytymiskertomus. Lahja oli kolmivuotias rauhan tullessa. Talvisodan aikana syntynyt veli Armas oli silloin neljä ja puolivuotias.

Kirja on tehty kunnianosoitukseksi niin siellä jossakin taistelleille kuin kotiväelle. Myös heidät on huomioitu, jotka eivät koskaan palanneet. Kirjassa on kahdeksan kuvasivua.

kirjeita_kansikuva2 (2)

Kirjaa saa tilata kustantajalta: Kustannushai.fi 35 €.

Samoin kirjaa saa tilata kirjoittajalta: lahja.sarkkinen@hotmail.com tai puhelimitse: 0505372357

hinta kirjoittajalta 25 €+postikulut. Tilaisuuksissa 25 euroa. Pyydettäessä kirjoittajan omistuskirjoituksen.

Kirjoittajaa saa myös kutsua tilaisuuksiin kertomaan kirjasta ja sen aiheista.