”Meri yhdistää” – Puolustusvoimain lippujuhlan päivän paraati Hangossa – Rukajärven suunnan miehet eturivissä

Tämän vuotinen Puolustusvoimain lippujuhlan päivän paraati järjestettiin Hangossa.

Juhlaan osallistui tavanomaiseen tapaan myös veteraaneja. Nyt he olivat saaneet kutsun Merivoimien komentajalta ja Hangon kaupunginjohtajalta. Kutsun saaneista 18 veteraanista paikalle saapui 3. Heistä Ilmari Koppinen täytti juuri106 vuotta ja Hannes Tuovinen on 100-vuotias. Mukana oli myös kolmas ”Holger” niminen veteraani saattajineen Hangosta.

Myös veteraanijärjestöt ja lotat olivat mukana paraatissa uuden organisaationsa myötä. Veteraanijärjestöjä paraatimarssilla johti Tammenlehvän perinneliiton asiamies ja Kenttäpostilehden päätoimittaja Heikki Karhu.

Paraatin kunniavieraat, veteraanit vas. ”Holger”, Ilmari Koppinen ja Hannes Tuovinen sekä saattajina Anja Koppinen-Niemi, Erkki Tuovinen sekä kommodori Antti Rainio.

Kyllä juttua riittää, kun Rukajärven veteraanit Koppinen ja Tuovinen tapasivat. Juhlan jälkeen veteraanit kertoivat olleensa yllättyneitä saamastaan kutsusta. Kuva Erkki Tuovinen.

Veteraani Hannes Tuovinen ja lippujuhlassa juhlapuheen piti Merivoimien komentaja kontra-amiraali Tuomas Tiilikainen.

Veteraanit kuulivat tilaisuuden jälkeen Rukajärven tien uudesta hankkeesta. Tämä ilahdutti, että heidän työtään arvostetaan ja muistetaan myös toisaalla, kun arvokas heille kovin tuttu Lieksan rautatieasema on hankittu Rukajärvi-keskuksen käyttöön. Veteraanit toivottivat kohteelle onnea ja runsasta käyttöä.

Hanko

Hanko on perustettu vuonna 1874, joten Hanko juhlii tänä vuonna 150-vuotispäiväänsä. Hangossa on asukkaita 7.832 (31.12.2022), suomenkielisiä on 52,6 %, ruotsinkielisiä 42,8 % ja muita vieraskielisiä 5,6 %.

Hanko on tunnettu kauniista merimaisemistaan, idyllisestä puutaloarkkitehtuuristaan ja monipuolisesta kulttuuritarjonnastaan. Hanko on ollut tärkeä satama- ja kauppapaikka jo vuosisatojen ajan, ja se on nähnyt monia merkittäviä tapahtumia Suomen historiassa. Haangolla on rantaviivaa 130 km, mistä hiekkarantaa on peräti 30 km.

Puolustusvoimain lippujuhlan päivän valtakunnallinen paraatiohjelmassa oli paraatikatselmuksen ja ohimarssin lisäksi muun muassa kalustonäyttely sekä illalla MILjazz kesäkiertueen konsertti. Tapahtumiin oli vapaa pääsy.

Veteraanien syntymäpäivistä voitte lukea linkin takaa, Koppinen TÄÄLTÄ ja Tuovinen TÄÄLTÄ.