14. Divisioonan viestitoiminnasta Jatkosodan aikana kertova kirja ”Viestisotaa Rukajärvellä” julkaistu

12.4. Mikkelin Upseerikerholla. Viestikiltojen liiton puheenjohtaja everstiluutnantti Jukka-Pekka Virtanen kiitti kirjoittajia DI Martti Susitaivalta ja insinöörimajuri (evp) Tapio Teittistä ansiokkaasta työstä viestin perinteiden vaalimisessa.

Kirjassa käydään läpi hyökkäysvaiheen, asemasotavaiheen ja torjuntataisteluiden vaiheen viestijärjestelyt huomioiden myös jalkaväen sekä tykistön viestijoukkojen toiminta ja partioiden viestitoiminta. Tekstiä on elävöitetty myös Rukajärven suunnan historiayhdistyksen keräämillä viestimiesten ja lottien kertomuksilla. Kirja on varustettu runsaalla kuva- ja piirrosmateriaalilla.

Kuvassa puhumassa everstiluutnantti Jukka-Pekka Virtanen, hänen vasemmalla puolellaan kirjan taittotyön tehnyt T:mi SaaraLiu:n Saara Liukkonen ja oikealla puolellaan hanketta tukeneen Maanpuolustuksen Viestisäätiön edustaja everstiluutnantti (evp) Martti Aho.
14. Divisioonan viestitoiminta jatkosodan aikana 1941 – 1944: Tapio Teittinen ja Martti Susitaival.

Kovakantisessa kirjassa on 251 sivua ja siinä on 130 valokuvaa tai piirrosta sekä runsaasti mukana olleiden tapahtumakuvauksia.

Kirjaa saa 20 €:n hintaan (+toimituskulut) Kaakkois-Suomen Viestikilta ry:n taloudenhoitajalta Seppo Kiiskeltä, s-posti: seppokiiski@msn.com, puh 050 521 65 17.

Rukajärven suunnan historiayhdistys ry:n vuosikokous 31.3.2017 onnitteli uunituoreesta VP 30:n joukko-osastohistoriateoksen valmistumisesta. Suuriarvoinen työ. Kiitos kaikkien Rukajärven suunnan veteraanienkin puolesta.

Työ ja uutterointi jatkuu ja huipentuu 1.-2.6.2017 tapahtumiin

Kaakkois-Suomen Viestikilta ja sen toimelias puheenjohtaja Tapio Teittinen ja hallituksen jäsen Martti Susitaival ovat valmistelemassa kirjan aihetta ”14. Divisioonan viestitoimintaa jatkosodan aikana 1941 – 1944” valaisevan näyttelyn Lieksan Rukajärvi-keskuksen tiloihin. Samalla heidän toimestaan keskukseen pystytetään toimiva sodanaikainen radioasema. Näyttelykokonaisuus avataan uusitussa Lieksan Rukajärvi-keskuksessa 1.6.2017 pidettävässä tilaisuudessa.

Viestikeskus Lokki – Mikkeli

Näyttely ja radioasema jäävät pysyvästi Rukajärvi-keskukseen.

Seuraavana päivänä 2.6.2017 keskuksessa pidetään komentaja E.J. Raappanan muistoseminaari. Tarkemmin em. näyttelystä ja seminaarista saa tietoa yhdistyksen TAPAHTUMAT-sivulta ja erillisestä esitteestä. Tapahtumat liittyvät RSHYry:n ja Kaakkois-Suomen Viestikillan Suomi 100 hankkeen tapahtumiin.

Juhlaväellä on mahdollisuus saapua katsomaan näyttelyä ja seminaaria Päämajakaupungista saapuvalla Ukko-Pekka höyryjunalla. Juna palaa takaisin päämajakaupunkiin heti seminaarin jälkeen Joensuun kautta.

Ukko-Pekka nro 1009 saapuu Lieksaan kesäkuun alussa. Paikat kannattaa varata ajoissa.

Paikkavaraukset on syytä tehdä pian, paikkoja rajoitetusti. Varaukset Höyryjunamatkat 1009 yhtiön sivujen kautta TÄÄLTÄ.

Lieksan rautatieasema on vilkas liikepaikka. Lieksan Rukajärvi-keskus sijoittuu rautatieasemalle. Vuoden 2014 juhlayleisö otti höyryjunalla saapuvat veteraanit vastaan Lieksan rautatieasemalla.