Lieksan Rukajärvi-keskuksen näyttelyt uusiutuvat

Lieksan Rukajärvi-keskuksessa uusitaan näyttelytiloja. Työt käynnistyivät viikon alussa. Pohjois-Karjalan Ammattiopiston opiskelijat uutteroivat ja saivat purkutyöt tehdyksi. Rukajärvi-keskukseen tulee hiukan uutta tilaa vanhan tilalle. Työn valmistuttua Rukajärvi-keskuksen näyttelyä voidaan pitää avoimena myös talvisaikaan.

Talkooporukka halusi kunnioittaa Kansallista veteraanipäivää työskentelemällä Lieksan Rukajärvi-keskuksessa. Pienimuotoiseen talkooporukan kahvitilaisuuteen osallistuivat vastaava työnjohtaja Matti Kilpeläinen, Timo Salmi, Tarmo Makkonen, Tauno Oksanen, Raimo Saviranta, Tuomo Martikainen ja Heikki Turunen. Kuva Tenho Tikkanen. Pohjois-Karjalan ammattiopiston pojat ehtivät poistua tilaisuudesta ennen kuvan ottamista.

Viestipataljoona 30 joukko-osastonhistoriateos saa hienon lisän. Kaakkois-Suomen Viestikillan kokoama Rukajärven joukkojen viestitoimintaa esittelevä näyttely on valmistumassa ja se pystytetään Lieksan Rukajärvi-keskukseen. Näyttelyyn tulee myös sodanaikaisen toimiva radioasema, joka sijoitetaan uusittuihin tiloihin. Näyttelyn ovat koonneet puheenjohtaja Tapio Teittinen ja Martti Susitaival.

Lieksan Rukajärvi-keskuksen uusitut näyttelyt avataan 1.-2.6.2017 yleisölle.

Heikki Turunen ja Timo Salmi.

Kesään mennessä Rukajärven tien palvelutaso paranee merkittävästi

Vuoden 2014 syksyllä Rukajärven tien varrelle valmistui Jukolan motti -pirtti, jonka rakentamiseen osallistui kaikkiaan 63 talkoomiestä. Pääosa Nurmijärven kyläyhdistyksen jäseniä, yhteensä yli 2400 talkootuntia. Se on suoritus, jota kunnioitamme erityisesti muistellessamme sotiemme veteraanien työtä Kansallisena veteraanipäivänä.

Änäkäisen kohteen kunnostaminen alkaa Vapulta, jossa työssä tarvitaan talkoomiesten apua.

Jukolan motti -pirtin vieraskirja kertoo paikan saamasta suuresta suosiosta.
Matti Kilpeläinen toimi Jukolan motti -pirtin vastaavana työnjohtajana. Nyt hän vieraili paikalla tarkastamassa kättensä jälkiä.

 

Lunta on paljon Louhikkomäen muistomerkillä.

PS: Lieksassa on vielä täysi talvi. KIvivaarassa Rukajärven tien varrella Risto Kiiskisen viikon alussa suorittaman mittauksen mukaan lunta oli vielä 93 cm.