E.J. Raappanan muistoseminaari 9.6.2019, Lieksan Rukajärvi-keskus Asema-Aukio 2, 81700 Lieksa

Jälleen on aika kokoontua vuosittain pidettävään E.J. Raappanan muistoseminaariin. Seminaari on samalla Lieksan Rukajärvi-keskuksen vuosittain järjestettävä näyttelykauden avaustilaisuus. Seminaari pidetään 9.6.2019 klo 12.00 – 15.00.

Tulevana kesänä Lieksan Rukajärvi-keskuksessa on vahvasti esillä viesti- ja partiotoiminta sekä rintamataide.

Lieksan Rukajärvi-keskukseen olemme saneet kootuksi kaksi erittäin harvinaista näyttelyä. Rukajärven viestisotaa näyttely oli hiukan suppeampana esillä jo edellisenä kesänä, nyt tämä näyttely jää pysyväksi. Koskaan aikaisemmin ei ole ollut esillä samassa paikassa rintamasuunnan koko viestikalusto. Nyt Rukajärven rintaman viestikalustoon voi tutustua Lieksan Rukajärvi-keskuksen näyttelyssä.

Onnistuimme kokoamaan myös  aitojen Rukajärven rintamalla maalattujen taideteosten näyttelyn. Nyt tämäkin näyttely tulee olemaan Lieksan Rukajärvi-keskuksessa pysyvästi esillä. Rukajärven rintamalla toimi useita nimekkäitä taiteilijoita, joista tuotteliaimmat olivat Kalle Halonen, Erkki Matilainen ja Toivo Jutila. E.J. Raappanan muistoseminaarissa voimme tutustua Rukajärven rintamataiteeseen myös esitelmän kautta.

Heinäkuussa Monola Gaala viikolla (la. 6.7.2019 klo 12.00-14.00) Lieksan Rukajärvi-keskuksessa tutustutaan sotiemme kaukopartiotoimintaan . Seminaarissa tätä aihetta selvittävät meille Tauno Oksanen, Ari Komulainen ja Rauno Suhonen. Tilaisuudessa nähdään elokuva ”Kohtalokas kaukopartio” elokuva ja samalla voi hankkia aihetta käsittelevän yli 600-sivuisen teoksen ”Raappanan tiedustelijat”.

Lieksan Vaskiviikkojen seminaari (27.7.2019, klo 12.00-14.00) puolestaan käsittelee aihetta ”Asevelihenki ja Rukajärven rintaman asevelitalot”. Tämän seminaarin ohjelmasta kerrotaan myöhemmin.

Tervetuloa tutustumaan näyttelyihin ja seminaareihin.

Seppo Räihä puheenjohtaja