Hannu Kauppinen (21.12.1951. – 9.12.2019) siunattiin haudanlepoon

Yhdistyksemme perustajajäsen Hannu Kauppinen siunattiin haudan lepoon Kontiolahden kirkossa 28.12.2019. Siunauksen toimitti Hannun ystävä rehtori ja pastori Ilpo Saarelainen, kanttorina toimi Ari Lohi.

Pastori Ilpo Saarelainen. Kuva Antti Koskinen.
Pastori Ilpo Saarelainen. Kuva Hannu Ullgren.

Hautajaistilaisuudessa esiintyivät myös Hannun entiset oppilaat Linda ja Eemil Ullgren, soittaen suomalaisen kansansävelmän ”Tukkipoika” haitarilla, mikä oli hänen instrumenttinsa ja kappale yksi Hannun rakkaimmista. Sävelmän on sovittanut Matti Murto.

Hannun arkku saateltiin kirkosta hänen mielimusiikkinsa Narvan marssin soidessa. Tämänkin Aki P. Hietalan sovittaman sävelmän soittivat haitarilla samat em. Hannun entiset oppilaat Linda ja Eemil Ullgren.

Linda ja Eemil Ullgren. Kuva Hannu Ullgren.

Sotien 1939-1945 Kontiolahden perinnetoimikunnan kukkalaitteen laski Jouni Mattila, Juha Rytkönen ja Jukka Kangas-Hynnilä. Perinnetoimikunta on maassamme suunnan näyttäjä Sotaveteraanijärjestöjen toimikunnista, liiton siirtyessä ns. perinneaikaan.

Kontiolahden Reservin upseerien seppeleen laskivat Jouni Mattila Juha Rytkönen ja Jukka Kangas-Hynnilä. Kontiolahden  LC:n kukkalaitteen laskivat Jukka Kangas-Hynnilä ja Juhani Alakangas. Kontiolahden Keskustan paikallisyhdistyksen kukkalaitteen laski Aimo Kettunen ja Jertta Harinen. Myös Koijarit kansanmusiikkiyhdistyksen edustajat laskivat kukkalaitteen.

Rukajärven suunnan historiayhdistyksestä hautajaistilaisuuteen osallistuivat puheenjohtaja Seppo Räihä ja varapuheenjohtaja Seppo Ryhänen sekä aiemmin varapuheenjohtajana toiminut Antti Koskinen. Hautajaisiin osallistuivat myös yhdistyksen jäsenet Aimo Kettunen, Juhani Alakangas ja aikaisempi puheenjohtaja Tenho Tikkanen.

Hannun läheinen ystävä opettajakollega ja pastori Ilpo Saarelaisen siunauspuhe oli koskettava samoin kuin hänen muistotilaisuudessa esittämänsä muistopuhe. Siunauspuheen pääkohtiin voi tutustua TÄÄLTÄ:

Kontiolahden seurakuntakeskuksessa pidetyssä muistotilaisuudessa Hannun elämäntyötä käsiteltiin useissa puheenvuoroissa. Yhdistyksemme edustajien Antti Koskisen puheesta laadittuun otteeseen voi tutustua TÄÄLTÄ ja Tenho Tikkasen muistotilaisuuden puheesta laadittuun muistioon TÄÄLTÄ:

Muistotilaisuuden herkullisen aterian oli valmistanut Hannun kollega, kotitalousopettaja kotiseutuneuvos Eila Arveli.

Muistopöydällä oli esillä myös Hannun yksi tavaramerkeistä ”vilttihattu”.

Seppo Räihä / RSHYry

Hannu Kauppisen 21.12.2019 julkaisemaamme muistokirjoitukseen voi tutustua TÄÄLTÄ: