Kalervo Hämäläiselle muistokirja

Kamarineuvos Kalervo Hämäläinen menehtyi 98-vuotiaana 22.7.2015 Helsingissä. Kalervo Hämäläisen musiikki oli isänmaallista. Erityisesti sotiemme veteraaneihin liittyvä Veteraanin Iltahuuto on liikuttanut suomalaisten syvimpiä tuntoja. Linkistä aukeaa Sotaveteraaniliiton 50-vuotisjuhlavuoden konsertissa Laivaston soittokunnan, Jorma Hynnisen ja 1000 henkisen Sotaveteraanikuoron tulkinta Veteraanin Iltahuudosta.   https://www.youtube.com/watch?v=arKxCiTZoyQ

Kamarineuvos Kalervo Hämäläinen (17.1.1917 - 22.7.2015)
Kamarineuvos Kalervo Hämäläinen (17.1.1917 – 22.7.2015)

Kalervo Hämäläinen toimi musiikinopettajana Karjalan Yhteiskoulussa ja Suomi-Pojat ja -tytöt ry:n toiminnanjohtajajana. Nuorista muodostettu kuoro ja orkesteri esitti mm. Tasavallan Presidentin vastaanotolla 6.12.1965 Ateenalaisten laulun. Laulua kritisoitiin lehdistössä sopimattomana.

Tasavallan Presidentti ja rouva Jenni Haukion isännöimässä Itsenäisyyspäivän juhlakonsertissa Tampere-talossa 6.12.2013 esitettiin Hämäläisen säveltämä ja sanoittama Lapinäidin kehtolaulu.

Nyt on mahdollista muistaa suurta musiikkimiestä kirjoittamalla nimen, paikkakunnan ja viestin. Viestit kootaan kirjaksi, joka luovutetaan muistotilaisuudessa Kalervo Hämäläisen läheisille.

Muistokirja avautuu Sotaveteraaniliiton facebook-sivuilta osoitteesta:

http://www.adressit.com/veteraanin_iltahuudon_saveltaja_kalervo_hamalainen_muistokirja

Sotaveteraaniliiton facebook-sivuilla on myös kesän ajalta muita mielenkiintoisia päivityksiä.

https://www.facebook.com/sotaveteraaniliitto

Kirjoittaja on Sotaveteraaniliiton toiminnanjohtaja Markku Seppä