Lieksa kutsuu

Lieksassa valmistaudutaan vauhdilla vilkkaaseen matkailijakesään. Rukajärvi-keskuksen rakennuksen kunnostustyötä on hyvässä mallissa, mutta työtä olisi nykyistä suuremmalle talkooporukalle. Juhla ja näyttelyn avajaiset ovat kesäkuun alussa.

Rukajärvi-keskuksessa vastaavana työnjohtajana toimii Matti Kilpeläinen.

Saavuttiin sunnuntaina Lieksaan työtä jatkamaan. Muutettiin asuinpaikkaa ja nyt asutaan Lomakylä Timitraniemessä, kauniissa KANSALLISMAISEMASSA, jota maamme suurmiehetkin ovat ihailleet. Kansallissäveltäjämme Sibelius suuntasi tänne häämatkallaan v. 1892, Marski vieraili Lieksassa v. 1942. Sibelius palasi tänne vielä v. 1909 pitkäksi aikaa.

Rukajärven tien Änäkäisen kohteen viimeistelytalkoot aloitetaan tiistaina 23.5.2017. Kokoontuminen Jukolan motti -pirtillä klo 9.00. Viimeistelytyötä johtaa Tauno Oksanen.

Nyt kannattaa tulla Lieksaan Suomen 100-juhlavuoden merkeissä.

Talkootyöhön voi osallistua muutkin kuin yhdistyksemme jäsenet.

Kutsun esittäjä Tenho Tikkanen, Rukajärven suunnan historiayhdistys ry.

Osa talkooporukasta asuu Timitran leirintäalueella, mistä avautuu näkymä Pielisen yli Kolille. Timitran leirintäalueen rannasta katsottuna. Tässä on Suomen kaunein sisävesireitti – Lieksasta Kolille..
Vastaava työnjohtaja Matti Kilpeläinen on ammattihirsirakentaja. Ensin hän oli rakentamassa Jukolan motti -pirttiä ja nyt Änäkäisen Salpaetuasemia sekä uusimassa Rukajärväi-keskusta. Nyt paistaa aurinko, vuoden 2014 syksyllä Jukolan motti -pirttiä rakennettaessa satoi vettä, räntää ja lunta vuoron perään.
Aurinko laskee Pielisen taa.
Lumi sulaa sittenkin – Pielinen on jäistä vapaa, lunta on vain Timitran niemen aallonmurtajan kärjessä.
Näkymä Pielisen yli Kolille. Nyt voi hymyillä jo myös vastaava työnjohtaja Kilpeläinen. Kuva Tenho Tikkanen.
Lomakylä Timitraniemi – kaunis paikka.

Karjala kappale kauneinta Suomea.

– Olen aivan varma, että kokka kääntyisi kotimaahan, jos ihmiset tietäisivät miten paljon täällä on katseltavaa. Kansallismaiseman lisäksi kuluvan kesän kulttuuritarjonta on mittava. Sibelius-Monola-juhlaviikot ja Vaskiviikot heinäkuussa, kesäkuussa ja syyskuussa upeita sotahistoriatapahtumia, jatkuvasti voi tutustua, Suomen arvostetuimpaan ulkomuseoon Pielisen museoon, ja täältä löytyy Suomen ainut auktorisoitu Jatkosodan taistelutie Rukajärven tie kohteineen. Ja aivan äärellä ovat Ilomantsin kohteet, Taistelijantalo, Nurmes ja Kuhmon kohteet, Kalevala kylä jne. jne. Ja kaiken kukkuraksi, näin edistäisimme maamme matkailua. Sanojen takana karjalaissyntyinen hirsirakentaja Matti Kilpeläinen.

Tervetuloa Pielisen-Karjalaan !