Yhdistyksemme perustajajäsen, Rukajärven veteraani Pentti Perttuli on poissa

Rukajärven veteraani Pentti Perttuli kuoli tänään 23.5.2017 Laitilassa 101-vuotiaana.

Pentti Perttuli (13.3.1916 – 23.5.2017)

Hän oli arvostettu siviilityössään Lännen Tehtaat Oyj:n perustajana ja pitkäaikaisena toimitusjohtajana. Eläkevuosinaan hän keskittyi vapaaehtoiseen maanpuolustustyöhön ja erityisesti hänet tunnetaan veteraaniperinteen keräystyöstä. Hän oli veteraanien valitsemana jäsenenä v. 1986 perustetussa Rukajärven suunnan historiikkitoimikunnassa.

Historiikkitoimikunta päätti keräystyönsä vuonna 1993, mutta Pentti Perttuli halusi jatkaa perinnetiedon keräystä. Hänen sodanaikainen ja myös myöhemmin keräämänsä arkisto muodostavat huomattavan osan yhdistyksemme perinneaineistoa.

Hänen sinnikkään toimintansa ansiosta perustettiin Marskin Majalla 19.9.2009 yhdistyksemme, Rukajärven suunnan historiayhdistys ry.

Rukajärven tie nimettiin v. 2011 Pentti Perttulin jo vuonna 2004 tekemän aloitteen mukaisesti.

Rukajärven tien talkooporukan työt keskeytyivät tänään Pentti Perttulin pojan Tapio Perttulin ilmoitettua suruviestin isänsä menehtymisestä.

Välittömästi tiedon saatuamme talkooväki vietti hiljaisen hetken kunnioitetun veteraanin muistolle.

Tieto Pentti Perttulin kuolemasta merkittiin Jukolan Motti -pirtin vieraskirjaan. Kirjoituksen voivat allekirjoittaa myös muut Rukajärven tien vieraat.

Uskon, että Pentti Perttuli olisi arvostanut sitä työtä mitä yhdistys ja sen talkooporukka juuri tänään, hänen kuolinpäivänään, oli tekemässä.

Olemme kiitollisia Pentti Perttulille, hänen yhdistyksellemme antamastaan tuesta. Pentti Perttulin arkisto on tallennettu Rukajärvi-keskuksiimme ja arkistoon voi jokainen tutustua keskuksissa käydessään. Sekä Iisalmen että Lieksan Rukajärvi-keskuksissa on saatavilla hänen sotamuistelmiinsa pohjautuvaa teosta ”Raappanan ritari, Pentti Perttuli Rukajärven suunnan taisteluissa”. Teos julkaistiin hänen 100-vuotispäivänään 13.3.2016.

Suremme Pentti Perttulin poismenoa. Esitämme surunvalittelumme Pentti Perttulin omaisille.

Pentti Perttulin muistokirjoitus julkaistaan myöhemmin tällä RSHY ry:n nettisivulla.

 Tenho Tikkanen, puheenjohtaja

Rukajärven tien talkooporukka. Hiljainen hetki Pentti Perttulin muistolle. Kuva Tenho Tikkanen
Jukolan motti -pirtin vieraskirja. Tämän voivat allekirjoittaa myös muut Rukajärven tien vieraat.
Talkoomiesten joukkoon liittyi myös yksi veteraani. Yhdistyksemme entinen hallituksen varapuheenjohtaja Olavi Tiittanen. Hänen lausuntonsa lämmittivät talkoomiehiä (20 kpl).
Talkootyö jatkui pitkälle iltaan. Tässä näkyvissä työn tulosta.

Viimeistelytyötä jatketaan perjantaina 26.5.2017. Kokoontuminen Jukolan Motti -pirtillä.

Rukajärvi-keskuksen työtä jatketaan huomenissa. Työtä on paljon ja apu kovin tarpeen.