Lottaperinne Iisalmi ry:n vierailu Rukajärvi-keskusksessa 11.4.2018

Lottaperinne Iisalmen jäsenet järjestivät perinnetapahtuman Iisalmen Rukajärvi-keskuksessa. Paikalla oli 55 yhdistyksen jäsentä. Puheenjohtaja Aune Näsänen avasi tilaisuuden. Avauspuheessaan hän selvitti yhdistyksen perustamista ja perinnetyötä. Hän kertoi mm. Rukajärvi-keskukseen sijoitetun vitriinin pystyttämisestä aina sen sijoittamisesta Iisalmen Rukajärvi-keskukseen.

Puheessaan Näsänen kertoi mm. Bertta Koljosen toiminnasta, jota koskeva selvitys sijoitettiin tilaisuuden päätteeksi yhdistyksen Rukajärvi-keskuksen vitriiniin. Bertta Koljonen oli kuollessaan 95-vuotias ja hän oli toiminut lottajärjestössä kahdeksanvuotiaasta kuolemaansa saakka.

Lottaperinne Iisalmi ry:n puheenjohtaja Aune Näsänen.

– Seuraavan tositarinoihin perustuvan esityksen myötä haluamme kunnioittaa ja kiittää kaikkia, jotka ovat tehneet työtä Suomen vapauden hyväksi, päätti Näsänen puheensa. Tilaisuudessa pikkulotat Anja Bovellan, Sirkka Räty, Eila Repo ja Helena Rissanen esittivät tositarinoihin perustuvan musiikkinäytelmän, jonka he olivat itse kirjoittaneet ja ohjanneet.  Esitys oli samalla kunnianosoitus poisnukkuneitten lottien muistolle.

Pikkulotista koostuva lottaperinneryhmä Anja Bovellan, Sirkka Räty, Eila Repo ja Helena Rissanen.

Tilaisuudessa kuultiin Rukajärven suunnan historiayhdistyksen puheenjohtaja Tenho Tikkanen kertoi yhdistyksen sotahistoriatyöstä.

Tilaisuuden lopuksi nähtiin kamarineuvos Laila Halmeen v. 2013 peräisin oleva videohaastattelu ”Lottana Rukajärvellä – Suomi pinteessä, halusimme auttaa Isänmaata”.