”Rukajärven luutnantti” Ermei Kanninen on kuollut

Yksi kenraalikuntamme vanhimmista ja arvostetuimmista jäsenistä, pitkän uran puolustusvoimissa tehnyt kenraaliluutnantti Ermei Kanninen (s. 19.10.1922) menehtyi eilen 12.11.2015,   93 vuoden ikäisenä.

A-04-Scan10006-1-EK

Ermei Kanninen oli kahden sodan veteraani. Talvisodan alussa  hän osallistui Helsingin paikallispuolustukseen ja Talvisodan lopulla hänet komennettiin varusmiehenä rannikkotykistöön Ahvenanmaalle.

Jatkosodassa Ermei Kanninen palveli rintamalla, ensin Karjalan Kannaksella vänrikkinä ja sodan lopulla luutnanttina Rukajärven rintamalla.

Kanninen toimi aktiivisesti monissa erilaisissa järjestötehtävissä ja hän oli suosittu esitelmien pitäjä aivan viimevuosiin saakka.

Kenraaliluutnantti Ermei Kanninen oli Rukajärven suunnan historiayhdistyksen perustajajäsen. Yhdistyksen perustamiskokous pidettiin 19.9.2009 Marskin Majalla.

Rukajärven suunnan historiayhdistys ry kunnioittaa hänen muistoaan ja ottaa osaa omaisten suruun.

****

Kenraaliluutnantti Ermei Kannisen Rukajärven suunnan historiayhdistyksen tilaisuuksissa pitämät esitelmät on taltioitu ja ne ovat nähtävissä kokonaisuudessaan Rukajärvi-keskuksissa Iisalmessa ja Lieksassa ja otteita niistä  on julkaistu myös yhdistyksemme nettisivuilla.

Muistokirjoitus julkaistaan 28.11.2015 tällä Rukajärven suunnan historiayhdistyksen nettisivulla.