Seppeleen lasku Lieksan Nurmijärven Talvisodan muistomerkillä

Rukajärven suunnan historiayhdistys ry, Rukajärven Tiellä ry ja Jongunjoen kyläseura ry laskivat seppeleen klo 9.00 Nurmijärven kylän keskustaan pystytetylle Talvisodan muistomerkille.

Muistomerkillä veteraani Olavi Tiittanen lausui kunnioittavat kiitoksensa aseveljilleen, jotka kestivät sotien raskaat vuodet puolustaen maatamme niin, että isänmaa säilytti itsenäisyytensä. Seppeleen tekstissä korostetaan rauhan merkitystä, mikä on ihmiskunnalle mitä tärkein asia. Tiittanen kertoi aseveljensä Ermei Kannisen sanoja lainaten, että olkoon rajamme ikuisen rauhan raja, ettei kenenkään olisi tarpeen kokea samaa, mikä heidän sukupolvensa joutui pakon edessä kokemaan.

Seppeleen laskivat, Heikki Turunen, Tenho Tikkanen, veteraani Olavi Tiittanen. Tauno Oksanen sekä veteraani Johannes Moisanen.
Seppeleen laskivat, Heikki Turunen, Tenho Tikkanen, veteraani Olavi Tiittanen. Tauno Oksanen sekä veteraani Johannes Moisanen.

Jongunjoen kyläseuran puheenjohtaja Heikki Turunen lausui muistomerkillä mm: Kunnioittakaamme tänä päivänä kaikkia sodan kärsimyksissä olleita sotilaita niin kuin siviilejäkin.

Vaikka tämä päivä on pilvisen harmaa, on Suomi kuitenkin kaunis maa ja niin myös tämä meidän kylämme, joka on monien pienten järvien ympäröimä. Tätä maata on kannattanut puolustaa ja kannattaa puolustaa edelleenkin.

Rukajärven tien varrella on kaikkiaan kolme Talvisodan taistelujen muistomerkkiä.

* Nurmijärven kylän keskustassa

* Puuruun linjalla

* Änäkäisen Salpaetuasemien kohdalla

Nurmijärven muistomerkki on näistä se, joka on pystytetty juuri Talvisodan muistomerkiksi. Julkaisemme tarkemmat tiedot tilaisuudesta ja lisää valokuvia vielä kuluvan päivän aikana.