Tule tapaamaan Kuopion hiippakunnan piispaa, Iisalmen Rukajärvi-keskukselle 13.3.2015 klo 18.30 – 20.00

Iisalmen seurakunnan ja Ylä-Savon seurakuntayhtymän piispantarkastuksen näkyvin osuus paikkakuntalaisille on Jari-piispan vierailu Iisalmessa pe 13.3. Kaikille avoimia tilaisuuksia ovat lasten kirkko, kansalaistapaaminen Rukajärvi-keskuksella sekä piispan juhlamessu.

Kuopion hiippakunnan piispa Jari Jolkkonen. Kuva Hannu Keränen.
Kuopion hiippakunnan piispa Jari Jolkkonen. Kuva Hannu Keränen.

Perjantaina 13.3. klo 9.15 alkavassa lasten kirkossa aiheena on paastonaika ja raamatunkertomuksena Tuhlaajapoika. Noin puolituntia kestävä lastenkirkko on suunniteltu alle kouluikäisille lapsille ja heidän perheilleen sekä päivähoidon lapsille, mutta kirkkohetkeen ovat kaikki tervetulleita. Piispa pitää lapsille pienen tervehdyksen.

Perjantai-iltana klo 18.30 alkaen Iisalmen Seurahuoneella, Rukajärvi-keskuksella, järjestetään kansalaistapaaminen. Tilaisuus alkaa kahvilla, jonka jälkeen on Rukajärvi-keskuksen esittely, talousneuvos Jouko Pennasen esitys ”Iisalmelaiset Rukajärven taisteluissa 1941–1944”, lauluesityksiä, piispan kyselytunti, jossa yleisöllä on mahdollisuus esittää piispalle kysymyksiä sekä rukoushetki päivän päätteeksi, jonka pitää kappalainen Kristiina Turkki.

Kuopion hiippakunnan piispa Jari Jolkkonen. Kuva Juha Antikainen.
Kuopion hiippakunnan piispa Jari Jolkkonen. Kuva Juha Antikainen.

Ohjelmallisen tilaisuuden juontaa seurakuntaneuvoston varapuheenjohtaja Pertti Laajalahti.

Arkkipiispa Kari Mäkinen ja avustajat Piispan vihkiäiset 6.5.2012. Kuva Juha Antikainen
Arkkipiispa Kari Mäkinen ja avustajat Piispan vihkiäiset 6.5.2012. Kuva Juha Antikainen

Lisäksi piispan voi tavata sunnuntaina juhlamessussa 15.3. klo 10.00 alkaen Pyhän Ristin kirkossa. Messun jälkeen piispa antaa seurakunnalle ja seurakuntayhtymälle päätöslausunnon piispantarkastuksessa tekemistään havainnoista. Kirkossa tarjoillaan messun jälkeen kirkkokahvit ja seurakuntatalolla on mahdollisuus syödä keittolounas (vapaaehtoinen maksu lounaasta).  Piispantarkastuksen yleisen aikataulun voit katsoa täältä.

Lisätietoja, Iisalmen seurakunta, vs. kirkkoherra Martti Sallinen, 044 7335 246, martti.sallinen@evl.fi