Rukajärvikeskus on avattu

Kenraaliluutnantti Ermei Kanninen lausui Rukajärvikeskuksen avaussanat.
Kenraaliluutnantti Ermei Kanninen lausui Rukajärvikeskuksen avaussanat. Kuva Ari Komulainen.

Kenraaliluutnantti Ermei Kanninen avasi Rukajärvikeskuksen juhlallisessa tilaisuudessa, johon oli saapunut myös useita sotaveteraaneja.

Puheessaan Kanninen ilmoitti päätöksestään lahjoittaa kirjastonsa Rukajärvikeskuksen käyttöön.Tilaisuudessa puhuivat myös Rukajärven suunnan historiayhdistyksen puheenjohtaja Tenho Tikkanen, rajakapteeni Tauno Oksanen ja arkkitehti Frantz Betcke.
Tervehdyksensä esittivät sotaveteraani Olavi Tiittanen, Lieksan kaupungin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Ari Marjeta.

Lieksan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Ari Marjeta. Kuva Hannu Saraluoto.

Veteraani Olavi Tiittanen, joka taisteli JR 10:n 7. komppaniassa toivoi Rukajärvikeskuksen antavan mahdollisuuden veteraaneille eräänlaiseen ”Hurtti-Ukko” toimintaan siten, että veteraanit voisivat tulla ”keinutuolivieraiksi” esim. viikoittain kertomaan kävijöille sotakokemuksistaan.

Rukajärven veteraani Olavi Tiittanen. Kuva Ari Komulainen.

Musiikista vastasi Lieksan nuorisopuhallinorkesteri.

Lieksan nuorisopuhallinorkesteri, johtajana musiikkimajuri Petri Junna.
Lieksan nuorisopuhallinorkesteri ja Lieksan senioripuhallinorkesteri, johtajana musiikkimajuri Petri Junna. Kuva Ari Komulainen.

Lieksan nuorisopuhallinorkesteri ja Lieksan senioripuhallinorkesteri, johtajana musiikkimajuri Petri Junna. Katso oheinen video.

Orkesterien esittelyn suorittivat Rukajärven suunnan historiayhdistyksen varapuheenjohtaja Reijo Kortelainen ja orkesterinjohtaja Petri Junna.

Avajaisjuhlan yleisöä. Kuva Ari Komulainen.

Avajaisjuhlaan osallistui kaikkiaan n. 150 henkilöä. Kuva Hannu Saraluoto.

Juhlapuheiden jälkeen osallistujat nauttivat asiaankuuluvasti soppatykissä valmistettua hernekeittoa.

IMG_0134
Juhlayleisölle tarjottiin veteraaniperinteen mukaisesti hernekeittoa ja korppukahvit. Kuva Hannu Saraluoto.

Ruokailun jälkeen juhlavieraille järjestettiin kiertoajelu Rukajärven tien kohteisiin, jotka kuuluvat Rukajärvikeskuksen kokonaisuuteen.

Sotahistorioitsija, rajakapteeni Tauno Oksanen suoritti juhlayleisölle Rukajärven tien esittelyn Kivivaarassa. Kuva Ari Komulainen.