Iisalmen Rukajärvi-keskukseen esille hieno Lotta-astiasto

Veturimiesliiton Iisalmen osasto luovutti Lottaperinne Iisalmi ry:lle Iisalmen Lotta Svärd-kahviastiaston. Sodan jälkeen astiasto vietiin tuntemattomaan säilöön ja nyt se palautettiin alkuperäisen omistajan perinneyhdistykselle. Lottaperinneyhdistys päätti sijoittaa astiaston Iisalmen Rukajärvi-keskukseen.  Astiasto tulee esille kun näyttelytila saadaan järjestettyä.

Luovutustilaisuuteen osallistuivat lahjoittajan edustajina Veturimiesliiton Iisalmen osaston puheenjohtaja Sami Heikkilä sekä Matti Kauppinen. Lahjoituksen ottivat vastaan Lottaperinne Iisalmi ry:n väistyvä puheenjohtaja Aune Näsänen ja Väisänen. Tilaisuuteen osallistuivat myös Rukajärven suunnan historiayhdistys ry:n puheenjohtaja Seppo Räihä ja varapuheenjohtaja Seppo Ryhänen. Tilaisuudessa oli mukana myös hankkeen varsinainen puuhamies Kari Vepsäläinen, joka halusi, että astiasto tulisi esille arvokkaaseen paikkaan.

Astiasto oli Iisalmen rautatieasemalla lottien naisoston hallussa. Kalusto ei ole ollut käytössä sodan jälkeen.

Tilaisuudessa allekirjoitettiin luovutustodistus, minkä allekirjoittivat Aune Näsänen ja Sami Heikkilä.

Aune Näsänen, Väisänen,  Matti Kauppinen ja Sami Heikkilä. Kuva Kari Vepsäläinen.

Todettakoon, että Iisalmen Rukajärvi-keskuksessa on entuudestaan Lottaperinne Iisalmi ry:n sekä Sotilaspoikien yhteinen vitriini esineistöineen. Lottaperinne Iisalmi ry on Rukajärvi-keskuksen ahkera käyttäjä.

Mikäli jollakin olisi astiastoa koskevaa lisätietoa, Kari Vepsäläinen pyytää ottamaan yhteyttä, puhelin 044-3822903.

TJT/KV/AN.