Laaksomiehen veturit Nurmeksessa

Laaksomiehen veturit saapuivat hiukan aikataulusta myöhässä Nurmekseen. Viivästyminen johtui siitä, että Lieksan kääntöpöydän kiskot olivat lämpimän ilman vaikutuksesta kasvaneet ja kääntöpöydälle ajettu raskas veturi juuttui hetkeksi kiinni.

Vasemmalta Risto Bopxberg, joka toivotti Laaksomiehen tervetulleeksi lomayritysten puolesta, höyryjunayrittäjä Tapani Laaksomies, Nurmeksen kh:n edustajat Jukka Juntunen ja puheenjohtaja Matti Kämäräinen.
Vasemmalta Risto Boxberg, joka toivotti Laaksomiehen tervetulleeksi lomayritysten puolesta, höyryjunayrittäjä Tapani Laaksomies, Nurmeksen kh:n edustajana Jukka Juntunen ja kaupunginvaltuutettu Matti Timonen.

Tapani Laaksomiestä ja hänen höyryjunakalustoaan vastaanottamaan oli kokoontunut toistasataa paikkakuntalaista Nurmeksen asemalle tiistai-iltana. Matkalla sattuneiden harmien viivästyttämän junaletkan lähestymisestä ilmoittanut höyrypillin vihellys nostatti tunnelman korkealle asemalaiturilla kärsivällisesti odottaneen väkijoukon keskuudessa.

 

Nurmeksen kaupungin puolesta junasaattuetta oli vastaanottamassa kaupunginhallituksen jäsen Jukka Juntunen ja kaupunginvaltuutettu Matti Timonen sekä matkailuyritysten edustajana Risto Boxberg LomaSirmakasta.

 

Jukka Juntunen lausui Tapani Laaksomiehen ja hänen yrityksensä tervetulleiksi Nurmekseen. Samalla hän onnitteli ja kiitti Laaksomiestä 20 vuotta jatkuneesta ansiokkaasta ja arvokkaasta työstä höyryjunakaluston säilyttämiseksi ja kunnostamiseksi todeten, että tämä työ on ollut ainutlaatuista Suomessa.

 

”Me nurmekselaiset olemme ylpeitä siitä, että saamme olla Höyryraide Oy:n kotipaikkana ja kotiasemana. Nämä asiat avaavat uusia raiteita koko Ylä-Karjalan kehitykselle”.

 

Vastaanottotilaisuuden järjestänyt LomaSirmakan edustaja Risto Boxberg toivotti Laaksomiehen ja hänen yrityksensä tervetulleiksi Nurmeksen matkailuyritysten puolesta. Boxberg toivoi hyvin alkaneen yhteistyön jatkuvan ja kehittyvän koko Ylä-Karjalan väestön onneksi ja menestymiseksi.

 

Lyhyen vastaanottoseremonian jälkeen saivat junamiehet yleisöltä raikuvat suosionosoitukset osoituksena siitä ilosta ja lämmöstä, jolla tulijat ja nämä uudet matkailun vetovoimatekijät toivotettiin tervetulleiksi paikkakunnalle.

Laaksomies otti vastaan onnittelujen ja onnentoivutusten lisäksi kukkakimpun kiittäen samalla myös paikalle saapunutta yleisöä ja toivoi voivansa täyttää hänen yritykselleen asetetut odotukset ja palvella myös paikkakuntalaisia ja jakaa höyryveturijunaperinteitä ja -elämyksiä laajalti maakunnan hyväksi.

Nurmeksen rautatieasema 5.8.2014. Satamäärin ihmisiä oli vastaanottamassa höyryjunia, vaikka odotusaika venyi yli kahden tunnin.
Nurmeksen kaunis rautatieasema 5.8.2014. Satamäärin ihmisiä oli vastaanottamassa höyryjunia, vaikka odotusaika venyi yli kahden tunnin. Katsojien odotus palkittiin, kun paikalle tulikin yhden sijasta kaksi veturia ja 800 metrin pituinen vaunujen jono.