Jukolan Motin kotakeittiö etsii paikkaansa

Tänään tuotiin Jukolan Mottiin Kotakeittiö. Se on nyt asennusta vaille valmis, paikkaa haetaan. Heikki Turunen valmistelee kuntoon savutorvet ja läpiviennit, jotka pitää lierittää ja ruostesuojata. Kotakeittiö on Pislan tuote, jota suositteli Rukajärven tie elokuvan päähenkilö Peter Franzen. Kotakeittiön paikka tulee sovittaa siten, ettei se tuota vaaraa käyttäjille. Tällä huipputuotteella onnistuu makkaran ja räiskäleitten paisto, kalojen loimuttaminen ja tietysti kahvinkeitto perinteiseen tapaan ”nokipannulla”.

Matti Kilpeläinen, Eero Kortelainen, Esa Muikku,  Pekka Turunen, Jari Leivo ja Jani Sormunen.
Matti Kilpeläinen, Eero Kortelainen, Esa Muikku, Pekka Turunen, Jari Leivo ja Jani Sormunen.
Työmaalla tarjolla tänään "nokipannukahvit". Jani Sormunen, Eero Kortelainen, Jari Leivo ja Matti Kemiläinen
Työmaalla tarjolla tänään ”nokipannukahvit” ne keitettiin vielä ulkosalla. Vasemmalta  Jani Sormunen, Eero Kortelainen, Jari Leivo ja Matti Kemiläinen.
Kodan kattamista varten on tehty hyvät telineet ympäri rakennuksen.
Kodan kattamista varten on tehty hyvät telineet ympäri rakennuksen.
Pääsisäänkäynti. Kodan katto valmis kuudelta sivulta.
Pääsisäänkäynti. Kodan katto valmis kuudelta sivulta.

Tänään saatiin kahdeksasta kattokulmasta kolme valmiiksi, joten nyt valmiita katonosin on jo kuusi. Kaksi vaikeinta on kesken. Laudat ja työkalut voidaan nyt sijoittaa sateensuojaan.

Huomenna jatketaan vaikeimmilla katonosilla. Työmaalle tulee Ossi Laine Paltamosta, Janne Kärkkäinen Joensuusta ja Lieksasta Hannu Huuskonen sekä Tenho Tikkanen. Toivottavasti jäsenkuntaa tulee työmaalle enemmänkin. Työtä näet riittää vielä pariksi viikoksi.

Kotiuttamiset jatkuivat 70 vuotta sitten

Ote sotapäiväkirjasta (9./JR 10) 7.11.44

Aamulla lähtivät ensimmäiset kotiutettavat, Helsingin, Pohjois-Uudenmaan ja Pohjois-Kymenlaakson suojeluskuntapiirien miehet, yhteensä 5 miestä… Muitten kuin Kainuun suojeluskuntapiiristä lähtö jatkui pieninä ryhminä.