Veteraaneille tiedossa ilmainen höyryjunamatka

Höyryjuna saapuu jälleen Ylä-Savoon ja liikennöi 17.-19.7.2015 välisen ajan kahdesti päivään Kiuruveden ja Iisalmen välillä.

Höyryjuna on sama ”Heikki” (Hv3 995) millä veteraanit matkustivat viime syksynä veteraanijuhlille Lieksaan. Junan tarkempi aikataulu ei ole vielä tiedossa. Veteraaneille ja lotille höyryjunamatka on ilmaista myös tänä kesänä.

Tapani Laaksomies vesittää Juhlajunan perinteisin menoin Kiuruvedellä.
Tapani Laaksomies vesittää Juhlajunan perinteisin menoin Kiuruvedellä 4.9.2014. Kuva Antero Huttunen

Höyryjuna saapui Ylä-Savoon Joensuusta jo 12.7. Tänään se ajaa Iisalmesta Kiuruvedelle. Tapani Laaksomies yhteystieto: puhelin, 0400 845466,  sähköposti, tapani.laaksomies@steamrail.fi.

Aikataulu oheisena:

Veteraanijuna-07-2015 - aikataulu

Kiuruveden asemalla oli paljon väkeä saattelemassa veteraanijunaa 4.9.2014.
Kiuruveden asemalla oli paljon väkeä saattelemassa veteraanijunaa 4.9.2014. Kuva Antero Huttunen.

Nyt on mahdollista tehdä tutustumiskäynti Iisalmen Rukajärvi-keskukseen perinteisellä kyydillä.

Mottitalkoot:

Veteraanien kuljetuksen järjestämiseksi järjestettiin perinteiset mottitalkoot. Talkootyöhön osallistui jo 99 vuotias veteraani Tauno Tikkanen. Hän halusi omalta osaltaan varmistaa, sen että halukkaat veteraaniveljet voivat matkustaa höyryjunalla myös tälläkin kertaa. Hän kiittää Tapani Laaksomiestä veteraaneille osoittamasta myötätunnosta.

Jo 99 vuotias veteraani osallistui mottitalkoisiin. Häntä avustivat hänen naapurinsa Matti Eskelinen ja Martti Keränen.
Jo 99 vuotias veteraani osallistui mottitalkoisiin. Häntä avustivat naapurit Matti Eskelinen ja Martti Keränen.
Veteraani kantaa omia pilkkomiaan puita. - Puut hän hakkasi vuonna 1988. Kuivia puita on vieläkin pinossa liki 200 kuutiota. Matti Eskelinen, veteraani Tauno Tikkanen (10.3.1916) ja naapuri Martti Keränen.
Veteraani kantaa omia pilkkomiaan puita. – Puut hän hakkasi vuonna 1988. Kuivia puita on vieläkin pinossa liki 200 kuutiota. Matti Eskelinen, veteraani Tauno Tikkanen (10.3.1916) ja naapuri Martti Keränen.

 

Kiuruveden rautatieasemalla kuorman purkutalkoisiin osallistuivat Väinö Remes, Antero Huttunen, Pekka Ahonen "Paljakan Pekka", Martti Keränen ja Tenho Tikkanen. Kiuruveden kaupunki on varannut makasiiinin höyryjunan puille. Puita sinne ovat tuoneet muutkin ja niitä sinne on kertynyt reilut liki 25 kuutiota.
Kiuruveden rautatieasemalla kuorman purkutalkoisiin osallistuivat Väinö Remes, Antero Huttunen, Pekka Ahonen ”Paljakan Pekka”, Martti Keränen ja Tenho Tikkanen. Kiuruveden kaupunki on varannut makasiiinin höyryjunan puille. Puita sinne ovat tuoneet muutkin ja niitä sinne on kertynyt liki 25 kuutiota.

Museojunan liikennöinnistä saa lisätietoa nettiosoitteesta http://www.steamrail.fi/2015/01/museojunaliikenne-2015/