Jäsenkuntamme vanhin Eino Syrjäniemi tänään 104 vuotta

Parhaat onnittelumme.

Rukajärven veteraani Eino Syrjäniemi vietti jo lauantaina 104-vuotissyntymäpäiviään läheisten ystäviensä kera. Syntymäpäivävieraat saivat nauttia hänen runonlausuntaasa ja musiikkiesityksiään. Vuosikertarunosta kuultiin tälläkin kertaa ”Huhtikuu” – ulkomuistista ja takertelematta. Uusinta esityksiäkin pyydettiin.

Eino Syrjäniemi 25.4.2018, Haapajärvi ja pojat Niilo ja Veikko.

Einon aikaisempiin syntymäpäiväjuhliinsa voitte päästä osallistumaan oheisen linkkien kautta:

Vuosi 2020 – 102 vuottaVuosi 2019 – 101 vuotta Vuosi 2018 – 100 vuotta ja 100-vuotisjuhlan video löytyy TÄÄLTÄ.

OTE Eino Syrjäniemelle esittämistämme 100-vuotispäivän onnitteluista:

”Syntyessänne 25.4.1918 kätilö oli sitä mieltä, että ”Eino ei selviydy”. Sodissa olitte monesti kovissa paikoissa. Kaikesta olette kuitenkin selviytynyt hyvin ja olette edelleen huippukunnossa.

Sodan jälkeen paneuduitte katkeroitumatta maamme hyvinvoinnin rakennustyöhön. Musiikki oli jo silloin lähellä sydäntänne. Koulutitte itsenne kanttori-urkuriksi ja vielä tänä päivänäkin soitto ja laulu sujuvat hienosti.

Kerroitte, että sotien aikana ette nukkunut yhtään täyttä yötä, mutta nyt voitte nukkua vaikkapa päivällä. Totesitte, että hyvinvointi nykysuomessa tuntuu sota-ajan kokeneesta veteraanista tosi ylelliseltä.

Lastenne tuen myötä asutte vielä 100-vuotiaana omakotitalossanne ja lämmitätte itse rakentamaanne taloa pilkkomillanne puilla. Olette omin käsin valmistanut myös kotinne huonekalut. Kaikkien kovien kokemustenne jälkeen olette säilyttänyt valoisan elämänasenteenne. Te viihdytte kodissanne ja varmasti voitte yhtyä laulun sanoihin: ”Tiedän paikan armahan, rauhallisen ihanan, jossa olo onnekas, elo tyyni suojakas.” Sellaisen paikan ja turvan olette rakentanut myös lapsillenne. Uskon, että elämänkokemuksenne auttaa meitä kaikkia paremmin asettamaan arvot paikalleen. Arvot, mitkä Teille ovat luoneet uskoa ihmisiin ja tulevaisuuteen: On kannattanut tehdä työtä, että voi nukkua omassa kodissa ansaitsemassaan rauhassa. Toivoitte antamassanne haastattelussa rauhan ulottuvan maailman ääriin.”

Tänään tuo edellä esittämänne lausunto on mitä ajankohtaisin.

TJT/25.4.2022