TULENJOHTOLENNOT 2020 – kirja myynnissä.

Yhdistyksen uusin kirja ”TULENJOHTOLENNOT – Tykistölennot Rukajärven suunnalla 1942 – 1944” on nyt valmistunut ja myynnissä . Kirjoittaja on yhdistyksen jäsen Hannu Siivonen. Kirjassa on 244 sivua (A4).

Kirjan hinta on 40 €. Postitse toimitettuna hintaan lisätään postikulut.

Kirjaa voi tilata Lieksan Rukajärvi-keskuksesta, Yhteystiedot TÄÄLTÄ.

Kirjasssa on katsaus Ilmavoimien lentoyksiköiden ja tykistön yhteistoimintaan sekä lentotiedustelun että lentotähysteisen tulenjohdon kehittymiseen Suomessa. Yleinen osuus käsittelee ajanjaksoa itsenäisyyden alkuajoilta jatkosodan alkuun.

Toimintaa tarkastellaan lähemmin Rukajärven suunnalla 1941 – 1944 Tiiksjärveltä operoineiden lentolaivueiden 10 ja 14 sekä niille alistettujen lentueiden toimintahistoriaa silmäillen. Lentolaivueet tukivat 14. Divisioonan tykistön – Kenttätykistörykmentti 18 ja Raskas Patteristo 29
sotatoimia suunnalla.