Lähde höyryjunamatkalle – mennyttä aikaa etsimään – yhdessä kunniakansalaisten kanssa!

Nyt alkaa olla jo kiire – vielä ehdit – ilmoittaudu pian – 500 ensimmäistä sopii junaan. Ilmoittautuneita on 115 (28.7.2014).

Tule mukaan kokemaan 70 vuoden takaisia muistoja yhdessä maamme kunniakansalaisten – sotiemme veteraanien ja muiden sota-ajan kokeneiden kanssa.

Luvassa on tunnelmarikas ja ainutkertainen matka, joka ei enää toistu. Matkustamme höyryjunalla Kiuruvedeltä Lieksaan, jossa pidetään Kansalaisjuhla 70 vuotta Jatkosodan päättymisestä oheistapahtumineen.

Veteraanit saapuvat kuvan veturilla juhlaan.
Veteraanit saapuvat kuvan veturilla juhlaan. Veteraanijuhla järjestetään Lieksassa 5.9.2014. Aselepo Suomen ja neuvostoarmeijan välillä solmittiin tarkalleen 70 vuotta sitten. Rukajärven tie nimettiin 2.11.2011 pidetyssä kansalaisjuhlassa. Se alkaa Lieksan asemalta ja päättyy Kivivaaraan. Tämä veturi liikennöi Itärintaman läheisyydessä ja se otettiin käyttöön jatkosodan alla 18.6.1941. Nyt se sama juna tuo veteraanit Lieksan juhlaan.

Muualla ei tuona päivänä juhlita, vaikka Suomen ja Neuvostoliiton välinen aselepo on nimenomaan se tapahtuma, minkä veteraanit ja koko sodan kokenut sukupolvi katsovat erityisesti muistamisen arvoiseksi. Meidän kannattaa juhlia Jatkosodan päättymistä.

Se oli samalla uuden aikakauden alku – aikakauden, jolloin Suomen kansa, tuo Suuri Sukupolvi maamme historiassa, nosti maamme vapaana kansakuntana ja ilman ulkopuolisten apua syvästä rotkosta ja sen jälkeen ennen näkemättömään vaurauteen.

Junassa on monipuolista ohjelmaa, mukana mm. Kiuruveden mieskuoro ja Ylä-Savon Veteraanimuusikoidenorkesteri.

Juna pysähtyy Iisalmessa, Kajaanissa, Kontiomäellä, Vuokatissa, Valtimolla ja Nurmeksessa ja jokaisella asemaalla pidetään ohjelmallinen tilaisuus.

Kiuruvedellä 4.9.2014 klo 8.00 lapset lähettävät rauhansanomana 70 rauhankyyhkyilmapalloa. Samoin kaikkien junan pysähtymispaikkojen tilaisuuksien yhteydessä lähetetään ilmapalloja rauhanviestiksi koko maailmalle.

Toivomme ja odotamme rauhanviestien palautuvan yhdistykselle.

Höyryjuna 2x100 ISKN 2014

Matkan hinta on 50 € ja asuminen Nurmeksen LomaSirmakassa alkaen 50 euroa ja Hotelli Bomballa alkaen 160 €/2hh/ ja 140 € 1hh.

Lisätietoa ja ilmoittautuminen Rukajärven suunnan historiayhdistyksen nettiosoitteessa. www.rukajarvensuunnanhistoriayhdistys.fi tai hallituksenjäsenten puhelinnumeroilla tai postitse yhdistyksen postiosoitteella RSHY, Tenho Tikkanen, Purokuja 3 c, 02300 Espoo.